Nilüfer’de 2000 yılından bu yana düzenlenen Yaz Spor Okulları, bu yıl da yoğun ilgi gördü. 6-14 yaş gurubundaki çocukların katıldığı Yaz Spor Okulları’nda 9 branşta toplam 3 bin 370 çocuk spor yapma imkanı buldu.
Nilüfer Belediyespor tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları, farklı yaş gruplarından binlerce çocuğu sporla buluşturmaya devam ediyor. Okulların tatil olmasıyla birlikte başlayan Yaz Spor Okulları, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Öğrencilerin yaz tatilini sporla iç içe geçirmeleri amacıyla Nilüfer Belediyespor Üçevler Spor Tesisleri, Altınşehir Gençlik Merkezi, Yüzüncü Yıl Spor ve Gençlik Merkezi, Konak Olimpik Yüzme Havuzu ve Çalı Kapalı Yüzme Havuzu’nda 3 dönem halinde gerçekleşen Yaz Spor Okulları, 20 Haziran tarihinde başladı ve 26 Ağustos tarihinde sona erdi. 6-14 yaş grubundaki çocukların katıldığı Yaz Spor Okulları’nda bu yıl capoiera’dan jimnastiğe, kort tenisinden futbola 9 ayrı branşta toplam 3 bin 370 öğrenci eğitim gördü.
Spor ve sanat iç içe
Tam Gün Yaz Spor Okulları da içeriği ve dopdolu programlarıyla büyük ilgi gördü. 2002-2010 yaş arası toplam 233 çocuğun katıldığı Nilüfer Belediyespor Tam Gün Yaz Okulu’nda, çeşitli sportif branşlarının yanı sıra resim ve drama gibi sanatsal alanlarda da eğitimler verildi. Yaz tatili boyunca uygulanan tam gün programında çocuklara, birçok etkinlik imkanı da sunuldu.
Gün boyunca yaşıtlarıyla bir arada ve birbirinden keyifli sportif etkinlikler içinde zaman geçiren çocuklar; futbol, basketbol, kort tenisi, voleybol, yüzme, jimnastik, badminton, squash çalışmalarının yanı sıra modern dans, drama, resim ve çeşitli kültürlerin halk dansları eğitimleri de aldı. Tam Gün Yaz Spor Okulları’na katılan öğrenciler, öğle yemeğini hep birlikte yedi.
İçeriğinde müzik, dans, jimnastik ve dövüş sporlarını barındıran capoeira da ilk kez bu yıl Yaz Spor Okulları’na dahil edildi. İlgi gören capoeira eğitimlerini milli sporcu Fatih Sezer verdi. Yaz Spor Okulları ve Tam Gün Yaz Spor Okulları’na katılan tüm öğrenciler, dönem sonunda katılım sertifikası aldı.
Belde Okulları Yüzme Projesi
Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyespor iş birliğiyle kırsal mahallede yaşayan çocukların yüzme öğrenebilmesi için 2014 yılında hayata geçirdiği ‘Belde Okulları Yüzme Projesi’ne bu yıl da katılım yoğundu. 5 ayrı bölgeden toplam 150 öğrencinin katıldığı projede çocuklar, eğitmenler eşliğinde yüzme öğrendi.