Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Altın Biber Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Festivale AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin Yenişehir biberini dünyaya tanıtmak maksadı ile gerçekleştirildiğini belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Bu maksatla bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz festival artık geleneksel hale geldi. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Festival sayesinde Yenişehir biberi artık dünyanın sayılı ürünleri arasına girmeye başladı. Fiyatların üreticiden çok ucuz fiyata çıktığını duyduk ve üzüldük. Hemen gerekli talimatları verdim. Bursa Tarım A.Ş. vasıtası ile pazarlama konusunda çaba harcayacağız. Üreticinin alın terinin karşılığını verebilmek için bizde elimizden geleni yapacağız. Festival hayırlı olsun” diye konuştu.
Festivalde her mahalle açtığı stantlarda köylerinde yetişen ürünleri sergiledi. Festivalde ayrıca Çınarlı Camii’nde şehitler için mevlid-i şerif okundu. Yarın da ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu canlandırılacak ve Selimiye ve Kıblepınar şehitlikleri ziyaret edilecek.