Yıldırım Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi’nin Uludağ ormanlarında yaptığı gece tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Yıldırım Belediyesi Yıldırım Arama-Kurtarma ekibi tatbikatlarına devam ediyor. Daha önce yıkılan binada enkaz altında kalan vatandaşların kurtarıldığı tatbikatın ardından sivil savunmacıların yeni adresi Uludağ oldu. Uludağ’ın çetin şartlarında yağmur, sis ve gece karanlığında gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği yaralı ve soğuktan donmak üzere olan şahsın kurtarılması canlandırıldı. Orman içinde gecenin karanlığına aldırmadan 2 kilometre yürüyen 15 kişilik ekip, buldukları yaralıya olay yerinde ilk müdahaleyi yaparak sağlık durumunu kontrol etti. Daha sonra sedyeye koyulan şahıs, çamurlu ve engebeli arazide elle taşınarak Bakacak’taki ilk yardım çadırına götürüldü.
Doğal afetlerin, hayatın bir gerçeği olduğunu hatırlatan Yıldırım belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Başta deprem olmak üzere doğal afetlerin önüne geçemeyiz, ancak bunların etkilerini azaltmak, oluşacak tahribatı asgariye indirmek bizim elimizde. Seminerler düzenliyoruz. Vatandaşlarımıza deprem çantaları dağıttık. Mahalle konaklarımızda deprem odaları oluşturuyoruz Hangi bir afet durumunda en hızlı ve doğru şekilde müdahale etmek için de ekiplerimizi sürekli eğitiyoruz. Aldıkları teorik bilgileri,düzenlediğimiz tatbikatlarla pratiğe dönüştürmelerini sağlıyoruz.
En son teknolojiye sahip modern araç, gereç ve malzemelerle donatılmış, iyi eğitilmiş profesyonel arama ve kurtarma ekipleriyle planlı ve koordineli yürütülecek bir hizmettir. Biz de insanı esas alan, insan yaşamını her şeyin üstünde tutan böyle büyük bir çalışmada öncü rollerden birini üstlendiğimiz için gururluyuz” ifadelerini kullandı.
Edebali, Yıldırım Arama-Kurtarma Ekibi’nin gönüllü personellerden oluştuğunu ve son derece iyi eğitim aldığının bildirdi.