Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali’nin ilk gününde renkli görüntüler yaşandı.
Yıldırım Belediyesi, uluslararası bir şenliğe daha ev sahipliği yapıyor. 700 yıllık bir geçmişe sahip olan Cumalıkızık’ın en önemli değerlerinden ahududunun adını taşıyan 2. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali’nin ilk günü büyük ilgi gördü. Bulgaristan, Makedonya, Karadağ, KKTC’den gelen ekipler ile Yıldırım Belediyesi Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu ve Bursa Rumeli Halk Dansları Topluluğu üyelerinin kortej yürüyüşünden sonra başlayan festivalin ilk akşamında halk oyunları ekipleri Akçağlayan Mahallesi’nde Yıldırımlılarla buluştu.
Festivalin Yıldırım’daki kültürel değişimin öncüsü olduğunu söyleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali, kültürel değerlere sahip çıkılması adına önemli bir faaliyet. Güçlü toplum inşa etmenin yolunun, kültürümüze sahip çıkmaktan geçtiğinin şuuruyla festivalimizin hemşehrilerimiz arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularına katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Edebali, festivalin şölen havasında geçmesi temennisinde bulunarak bütün Yıldırımlıları şenliğe katılmaya davet etti. 2. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali çerçevesinde folklor ekipleri 14 Temmuz Perşembe Bağlaraltı Mahallesi, 15 Temmuz Cuma günü Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde sahne alacak. Festival, 16 Temmuz Cumartesi günü saat 13.30’da Cumalıkızık’ta başlayacak kortej ve saat 16.00’da Sümer Ezgü’nün vereceği konser ile sona erecek.