Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi gıda üretimi ve satışı yapan esnafı denetledi.
Sıcak havaya rağmen dükkan dükkan esnafı gezen Başkan Edebali, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi işletmelerde dikkat edilmesi gereken tüm temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti. Vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını amaçladıklarını söyleyen Başkan Edebali, “Temizlik sertifikasından çalışanların kılık kıyafetlerine, depolardaki tarihin geçmiş ürünlerin kontrolünden ekmeğin ve ramazan pidesinin gramajına kadar titiz bir çalışma sürdürüyoruz. Zabıtamızın rutin olarak yaptığı denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz. Yaptığımız kontrollerde uyarılan konularda hata tekrarlanıyorsa cezai işlem uyguluyoruz. Esnafımız da yapılan denetimler sonrası eksikliklerini gideriyor” diye konuştu.
BAĞDAT HURMA TATLISININ YAPILIŞINI İNCELEDİ
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, dünyada ve Türkiye’de ilk olan Bağdat hurma tatlısı fabrikasına da ziyarette bulundu. Firma sahibi Fatih Karaman’dan Bağdat hurma tatlısı ve üretim yeri hakkında bilgiler alan Başkan İsmail Hakkı Edebali, Bursa’nın önemli markalarından birisinin Yıldırım’da üretiliyor olmasının önemli olduğunu belirtti. Başkan İsmail Hakkı Edebali, çalışanlarla da sohbet ederek bol bol hatıra fotoğrafı çekindi. Firma sahibi Fatih Karaman ise Başkan Edebali’nin ziyaretinden dolayı memnun olduklarını söyledi. Bağdat Hurma Tatlıcısı olarak Yıldırım’da üretim yaptıkları için mutlu olduklarını belirten Karaman, “1960’lı yıllardan itibaren gelen lezzetimiz bundan sonra Yıldırım’da üretilmeye devam edecek. Nazik ziyaretlerinden ve ilçe esnafına olan yakınlığından dolayı Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.