Doğadaki tüm canlıların yaşam hakkına sahip olduğu bilinciyle çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında sokak hayvanlarına da yardım elini uzatıyor.
İlçedeki sokak hayvanlarının korunması için örnek çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, şefkat elini uzatarak hayvanların barınması, tedavisi ve sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuşmasını sağlıyor. Cumalıkızık’taki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde 2016 yılı başından itibaren 2 bin 750 hayvanın tedavi edilmesi sağlanırken, 430 hayvan da sahiplendirilerek yeni yuvalarında rahat yaşama kavuşturuldu. Bu süreçte ayrıca 2 bin 193 sahipsiz hayvan sokaklardan toplanırken, bin 50 kuduz aşısı uygulanarak hayvanların tehlikeli durumlara neden olmalarının önüne geçildi. Merkeze alınan sahipsiz sokak hayvanları, uzman veterinerler tarafından muayene edilirken, iç, dış ve antiparaziter tedavi ile kuduz aşıları yapılan hayvanlara ayrıca kısırlaştırma işlemleri de uygulanıyor.
Yıldırım sınırları içerisinde bulunan yemek sanayi firmaları ve kamuya ait kurumlardan sahipsiz hayvanların beslenmesi amacı ile yemek toplanırken, birçok alana da başıboş hayvanların beslenebilmeleri için yemleme çalışması yapıldı. İlçenin çeşitli noktalarına su odakları ve yemlikler de yerleştiren Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kuş ve kedi evleri ile hayvanların barınma sorununu da ortadan kaldırıyor. Toplamda 78 kedi evi, 3 otomatik yemlik, 6 metal yemlik ve 22 su odağı ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirilirken, sıcak havalar nedeniyle su ihtiyacını karşılamakta zorlanan hayvanlar için özel hazırlanan binlerce su kabını da muhtarlıklar aracılığı ile vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtan Yıldırım Belediyesi hayvanseverlerden büyük takdir topladı.
Hayatın içerisinde yer alan tüm canlıların yaşam hakkı bulunduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sokak hayvanları bizlerden yalnızca şefkat bekliyorlar. Artan gıdaları çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına vermek onları açlıktan kurtarmak adına önemli bir iyilik olur. Kaderine terk edilen sokak hayvanlarının tedavisi, barınması, sahiplendirilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Ayrıca su odaklarımız ve yemliklerimizle hayvanlarımızın açlık ve susuzluk problemini en aza indirmek için çalışıyoruz. Bir hayvanı sahiplenerek onları sokaktan kurtarmak isteyen tüm Bursalı hemşehrilerimiz, Cumalıkızık yolu üzerinde bulunan Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’ne giderek veya 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bilgi alabilirler” diye konuştu.