Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde 668 kişilik temizlik ordusu görev yapıyor.
Türkiye’nin 52 şehrinden daha kalabalık nüfusun yaşadığı ilçede günde 560 ton çöp toplanıyor. Yılda 200 bin tona tekabül eden çöp toplama işini Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 668 kişilik ekibi yapıyor. İlçedeki 69 mahalledeki cadde ve sokaklardan toplanan çöpler haricinde geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ise günde ortalama 30 ton atık ülke ekonomisine geri kazandırılıyor.
Haftanın her günü aralıksız gerçekleştirilen çöp toplama çalışmaları ile Yıldırım’da adeta temizlik harekatı yapılıyor. 2 bölgeye ve 4 kısma ayrılan 69 mahalle salı, çarşamba, perşembe ve cuma günlerinde 40 kişilik bir ekip tarafından baştan aşağı temizleniyor. Mahalle aralarındaki boş arsalar bile temizleniyor. Temizlik ekipleri 1 adet araç üstü süpürge makinesi, 1 adet açık kasa araç ile bölgede atıkları da topluyor. Araç takip sistemi ile temizlik araçları uydu üzerinden izleniyor.
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım’ı köşe bucak temizliyoruz. Sokaklar, caddeler şehirlerin vitrinidir. Bu şuurla çalışan ekiplerimiz yalnızca sokakları süpürmekle kalmıyor, kaldırımları da yıkıyor. Bunların haricinde yine kullanılan pazar yerleri ve çöp konteynerleri de düzenli olarak ilaçlı suyla yıkanıyor. Bu noktalarda yaptığımız çalışmalar halk sağlığına doğrudan katkısı olacak çalışmalardır” şeklinde konuştu.