Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeye yeni bir görünüm kazandırmak için parke, bordür ve yol genişletme çalışmalarına hız verdi.
Vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklar başta olmak üzere, ilçe genelindeki kaldırımların bakım ve onarımını sürdüren belediye ekipleri, 2016 Ocak ayından itibaren 13 bin 954 metrekare parke taşı ile 10 bin 478 metre bordür döşedi. Engellileri de unutmayan Yıldırım Belediyesi, 2 bin 540 metre engelli taşını kaldırımlara yerleştirdi.
Vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalışmaları aksatmadan sürdürdüklerini söyleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Cadde ve sokaklardaki her türlü eksikliği tespit ederek gideriyoruz. Mahallelerimizi cadde ve sokaklarıyla, çevre düzeniyle, çocuk oyun alanları ve parklarıyla yaşanabilir hale getirerek, vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltiyoruz” dedi.
Beton Parke ve Bordür Üretim Merkezi’nin önemine işaret edene Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Tesisimiz kısa bir süre içerisinde önemli bir üretim oranını yakaladı. Tam otomatik toplama robotu, beton plak üretim makinesi, çimento helezonu ve tartım sistemi, kum tankları, 10 adet kalıp ve 2 adet beton mikseri ile üretim yapan tesisimiz sayesinde kendi kendine yetebilen bir kurum haline geldik” ifadelerini kullandı.