İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, zeytin üreticilerini ve tüccarları alım merkezinde ziyaret ederek, sıcak çorba ikramında bulundu.
İznik’te zeytin sezonun açılması ile birlikte birçok çiftçi mahsullerini toplayarak, alım satım merkezlerine götürmeye başladı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da sezonun açılması ile birlikte zeytin üreticileri ve tüccarlarına ziyaretlerini aralıksız sürdürdü. İznik’in Boyalıca Mahallesi’ndeki zeytincilerle bir araya gelen Sargın, çiftçilerin ve tüccarların isteklerini de tek tek not etti. Başkan Sargın, tüccar ve çiftçilere akşam saati olması sebebiyle kendi elleriyle sıcak çorba ikram etti.
Öncelikli hedeflerinin arasında tarımı ve çiftçiyi geliştirmek olduğunu dile getiren Başkan Sargın, "Zeytin halkımızın çoğunluğunun da geçim kaynağı. Bizler de bunun öneminin farkında olarak kırsal kalkınmaya ve çiftçimize yönelik yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bir çok nokta da hayata geçirdiğimiz zeytin alım merkezleri, sebze ve meyve depolama alanları, sulama depoları çiftçilerimize kolaylıklar sağlıyor. Boyalıca’da da büyükşehir belediyesinin katkılarıyla hayata geçirilen hal binası çiftçilerimize büyük kolaylık sağlıyor. Zeytin bizler için önemli bir tarım ürünü. Bu vesileyle ben tüm çiftçi kardeşlerime bol mahsullü, bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.
Çiftçi ve Tüccarlar ise Belediye Başkanı Osman Sargın’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, sıcak çorba ikramı için ise teşekkür etti.