Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un veya her hangi bir yetkilinin izni olmadan İtfaiye binasında düzenlenen defilenin yankıları sürerken merak ettiklerimizi kamuoyu adına sormak istedim.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olayı öğrenir öğrenmez, İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder’i görevden almış olup, hiçbir bilgisi ve onayı olmadığını belirtmişti.

Öncelikle soruyorum; İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder bu kararı tek başına mı verdi?

Tek başına verdiyse kime güvenerek bu kararı verdi?

Cahit Küçükönder’in İtfaiye binasında düzenlenen bu defileden bir kazancı veya çıkarı var mı?

Eğer bir çıkarı veya menfaati yok ise böyle bir kararı vermeden önce kaç defa düşündü?

İtfaiyede podyuma çıkan mankenler nerede konakladı ve ödemelerini kim yaptı?

Belediyenin her hangi bir biriminin izni ve onayı olmadan defile için bir ödeme yapıldı mı?

Cahit Küçükönder defile ücreti ve konaklama ücretlerini kendi cebinden mi karşıladı?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un onay vermediği ve bilgisi olmayan bir defileyi ne için yaptı?

Onlarca itfaiye eri defileyi izlerken, bir yangın meydana gelseydi kim müdahale edecekti?

Olayı gözlemlediğim, araştırdığım ve derin kaynaklarımdan aldığım bilgilere göre ben bu durumu ancak algı operasyonu olarak belirtebiliyorum. Şehrin acil müdahale birimi olan İtfaiye binasında böyle bir defile düzenlenmesinin başka bir açıklaması olamaz. Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin hiçbir izni ve bilgisi olmadan düzenlenmesinin Belediyeye karşı bir saldırı olduğunu düşünüyorum.

NOT: Hangi cast ajansıyla anlaşıldı, defilenin amacı neydi? Eğer her hangi bir CAST Ajansı ile anlaşılmadan bu defile düzenlendiyse, defileyi düzenleyen şahısların ellerinde her hangi bir belge veya sözleşme var mı?

Sorularımız yanıt bulacak mı onu da zaman içerisinde göreceğiz. Defileyi düzenlemeye cesaret eden herkes bu soruların muhattabidir sorularımıza da bu kadar cesurca yanıt verebilecekler mi? 

Yorumlarınızı bekliyorum kıymetli okuyucularım...