Çanakkale Koza Gençlik Derneği’nin hazırlamış olduğu ‘Aktif Tırtıllar’ projesi, Fevzipaşa Mahallesi Sosyal Yaşam Evinde gerçekleştirilen kapanış gösterisiyle sona erdi.
Ekonomik dezavantajlı çocukların bir yandan formal derslerine yardımcı olurken bir yandan da dans,
seramik, resim, drama gibi atölyelerle sanat gelişimlerine olumlu katkı sağlamayı amaçlayan, aynı
zamanda çeşitli gezi, sinema günleri ve etkinliklerle de çocukların sosyal, kültürel ve duygusal olarak
gelişimine katkı sağlamanın hedeflendiği projede 35 gönüllü görev aldı. Bu yıl İsmetpaşa ve Fevzipaşa mahallesinde toplam 52 çocuğa ulaşabilen proje, 2017 yılında yeniden devam edecek. Çanakkale Koza Gençlik Derneği Atölye Sorumlusu Gökhan Ekdi, kapanış gösterisinin ardından yaptığı açıklamada “2016 Ekim ayından bu yana iki mahallede süren Aktif tırtıllar projemiz bu yıl birçok çocuğa ulaşmayı başardı. Yeni imkanlar oldukça, daha farklı mahallelerde bu projeyi genişletmek istiyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda çocuklar sanatsal anlamda kendilerini geliştirebildiler. Ve bizde bu yetenekli çocuklardan özellikle müzik anlamında çok şey öğrendik. Çocuklar, kendilerine imkan verildiği zaman diğerlerinden farklı olmadıklarını ve geleceği şekillendirebildiklerini bize gösteriyorlar. Ben önümüzdeki yıllarda, ailelerinde bu tür projelerden yararlanmasını düşünüyorum. Çünkü
çocuklar bizden çok aileleri ile zaman geçiriyorlar” dedi. Aktif Tırtılların kapanış gösterisinde çocuklar; dans gösterileri, çeşitli oyunlar, yıl sonu sergisi ve yetenek yarışması ile gönüllerince eğlenebildiler.