Çanakkale Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara’da Çanakkaleli siyasetçi ve bürokratların bir araya geldiği yemek düzenledi.
Yemeğe, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Milletvekilleri Ayhan Gider, Muharrem Erkek, Bülent Öz, Çanakkale Eski Milletvekili Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Ahmet Hamdi Üçpınarlar, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Yücel Acer, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu katıldı. Çanakkale için birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusunun yapıldığı toplantıda AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin siyaset üstü bir şehir olduğunun altını çizdi.
Turan, “Farklı görüşlerde de olsak siyasetçisiyle, bürokratıyla Çanakkale’yi temsil eden bizlerin Çanakkale’ye ödememiz gereken bir borcumuz olduğunu düşünüyorum. Çanakkale siyasi, ideolojik kalıplara sokulamayacak kadar özel bir şehirdir. Daha önce farklı toplantılar vesilesiyle Ankara’da bulunan Çanakkalelilerle bir araya gelmiştik. Bu organizasyonların sıklaşması ve kurumsal bir boyut kazanması Çanakkale’nin faydasına olacaktır. Ankara’da bir uyum içerisinde, ‘Çanakkale’ye hizmet’ ortak paydasında çalışma idealine hizmet eden bir çabadır” dedi.