Kuzey Ege’nin sakin ve huzurlu köşelerinden biri olan Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi tarih ve doğaseverlere kapılarını açıyor.
Assos, Apollon Smintheion Tapınağı, Lekton, Mavi Bayraklı Kadırga Koyu, Akliman, Sivrice, Sokakağzı, otantik sevenler için yöresel dokumalar, konuklarını bekliyor. Çanakkale’nin Saroz Körfezi’nden Güney’deki Edremit Körfezi’ne kadar uzanan kilometrelerce sahil şeridi, doğal kumlar ve koylar açısında zengin olan Mavi Bayraklı Kadırga Koyu Çanakkale’nin ve Kuzey Ege’nin incisi haline geldi.
Antik kentleriyle, mavi bayraklı plajlarıyla Türkiye’nin yeni tatil adresi haline gelen Ayvacık, bunun yanında eko turizm, tarım ve hayvancılıkta da iddialı konuma geldi. Çanakkale Milletvekili Ak Parti Grup Başkan Vekil Bülent Turan’ın katkılarıyla ilçeye kurulacak olan dört yıllık üniversitenin de temelleri yükselmeye başladı. Yeni üniversite binasıyla ilçeye yeni gelecek öğrencilerle birlikte sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan zenginlik kazanacak.
Ağır Sanayinin Ayvacık’a uzak olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Ünal Şahin, rotalarının turizm, tarım, hayvancılık ve eğitim olduğunu dile getirdi. İlçenin çözülemeyen iskele projesi ve gümrük kapısı projesinin yıllardır süren mahkeme sonrasında çözüme kavuştuğunun söyleyen Başkan Mehmet Ünal Şahin, "İnşallah iskelemizi yapıp gümrük kapısını da açtıktan sonra Ayvacık bir ivme kazanacak. Ayvacık’ın pek çok yerel kültürü var. Bunlardan biri de halıcılık. Bölgemizde bulunan yerel ve kültürel varlıkları sergilenmesi için belediye başkanlığı olarak müze çalışması yapıyoruz. Yakın bir zamanda Ayvacık kent müzesine kavuşacak. 150 binden fazla insanın ziyaret ettiği Assos Antik kentimiz var. Assos’tan çıkan eserler Çanakkale Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor. Çanakkale’de bulunan Arkeoloji Müzesi’ni belirli sayıda ziyaretçisi oluyor. Ama biz belediye olarak ön çalışmasına başladığımız müzeyi bitirdiğimiz zaman Assos ve Gülpınar tarafından çıkan tarihi eserlerin burada yani ana merkezinde yerli ve yabancı turistlerin sunumuna açmak istiyoruz. Ören yeri Assos ona bakarsanız bir adım ötemizde. Bunun yanında müze projesi tamamlandıktan sonra ilçemize ekonomik yönden katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne bağlı Ayvacık Meslek Yüksek Okulu ilçeye büyük hareketlilik getirmiş. Yöre halkının da üniversiteyle birlikte gelişiyor. İlçelerin gelişmesi açısından üniversitelerin çok önemli bir yere sahip. Belediye olarak her türlü desteği vermekten kaçınmıyoruz. Hedefimiz kültür ve turizmin kenti Ayvacık’ı geleceğe taşımak" dedi.