Başbakan Danışmanı Metin Özçeri, Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Hacı Ramazan Işıldak’ı ziyaret ederek, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası meydanlarda demokrasi nöbetine destek veren romanlar adına teşekkür etti.
Başbakan Danışmanı Metin Özçeri, 15 Temmuz darbe girişim sonrası darbeye karşı 29 gün boyunca demokrasi nöbetlerine destek veren romanlar adına Türkiye genelinde Roman Federasyonları ile Roman Derneklerine, teşekkür ziyaretlerinin son durağı Çanakkale oldu. Başbakan Danışmanı Özçeri, Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Hacı Ramazan Işıldak’ı ziyaret etti.
Ramazan Işıldak’a romanların 15 Temmuz darbe girişimi sonrası demokrasi nöbetlerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Başbakan Danışmanı Metin Özçeri,“15 Temmuz’da haince yapılan darbe girişiminde sonra ülkenin asli unsuru olan roman vatandaşlarımız ilk andan itibaren sokaklara çıkarak, darbeyi engelleme, protesto etme adına, 29 gün boyunca sokaklara çıkarak vatan nöbeti tutarak, gayretli bir şekilde ülkemizin, vatanımızın arkasında durarak gayretlerini ortaya koymuşlardır. Bu anlamda İstanbul’da Balat Mahallemizde roman çocuklarında Tolga kardeşimiz şehit düşmüştür. Biz ziyaretimize Bursa’dan başladık. Bursa’daki roman dernekleri, başta Bursa Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Rahmi Turan olma üzere Kocaeli’deki konfederasyon Başkanımızı, sırasıyla İstanbul’daki federasyon başkanlarımızı ve şehit Tolga kardeşimizin ailesini de ziyaret ettik. Akabinde Edirne’de 15 Temmuz darbe girişimine katkıda bulunan dernek ve federasyon başkanlarımız ile bir araya geldik. Son olarak da Çanakkale’de hakikaten darbenin ilk gününden itibaren gayretli çalışmaları ile bütün arkadaşlarımızı nöbet meydanına sevk eden Ramazan Işıldak kardeşimizi ziyaret ettik. Kendisine göstermiş olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederim “diye konuştu.
Danışman Özçeri, “ Eğer bu darbe girişimi muvaffak olsaydı, çocuklarımızın geleceği, istiklali ve istikbali çok büyük bir tehlike içerisine girecekti. Ülke içerisinde iç karışıklıklar meydana gelecekti. Dış güçlerin içerideki uzantıları ile beraber ülkemiz sonu gelmeyen bir istikrarsızlığa sürüklenecekti. Bu anlamda bütün Türkiye’de vatandaşlarımızın, milletimizin sokağa çıkarak bu darbe girişimini önlemesi milletimizin adına gurur vericidir. Ben milletime teşekkür ediyorum. Ve bu milletin bir mensubu olmaktan dolayı da şeref duyuyorum” diye konuştu.
Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Hacı Ramazan Işıldak ise, “Başbakan Danışmanı Sayın Metin Özçeri, Türkiye’deki romanların tek sözcüsü. Romanlar adına Başbakanlığımızda görev yapmaktadır. Bizi ziyareti ile onure edip, derneklerimizi bir araya getirerek birlik ve beraberlik içinde ülkesine, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkartan, destekleyen ve önderlik eden bir ağabeyimizdir. Kendisine ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.