Çanakkale’nin Lapseki İlçesine bağlı Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Kurum hakkında bilgilendirmede bulunan Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Mustafa Uçar, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yetki alan az sayıdaki laboratuvarlardan biriyiz. İlimizde faaliyet gösteren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına doğrudan bağlı bir kurumuz. Rusya ve Avrupa Birliği (AB) bünyesinde yer alan çeşitli ülkelere yapılan ihracatında mevzuatta istenen analizleri yapıyoruz. Ayrıca ithal edilecek gıda ürünlerinde de analiz yetkisine sahibiz. Nitelik ve nicelik bakımından son derece güçlü, altyapısı ve uzman personeli ile bölgesinde önemli bir konuma sahip laboratuvar, Çanakkale’nin yetkili ve akredite tek gıda kontrol laboratuvarı olma özelliği taşımaktadır. Bölgesel ihtiyaçları karşılamak üzere sürekli atılım içerisinde olan laboratuvarımıza sadece Çanakkale ilinden değil ülkemizin diğer bölgelerindeki birçok değişik ilden de ithalat, ihracat, denetim ve özel istek numuneleri gelmektedir. Çanakkale ilinde yoğun olarak meyve ve sebze üretimi yapılmakta olup üretimin önemli bir kısmını Rusya ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihraç edilmektedir. Ancak ihracat aşamasında tarım ürünlerinde pesti sit kalıntı analizi yaptırılması zorunludur. İhracatta istenen pesti sit kalıntı analizleri 2009 yılından itibaren laboratuvarımızda yapılmaya başlanmıştır. Kurumumuz son yıllarda yapılan yatırımlarla analiz edilen etken madde sayısı ve yapılan analizin güvenirliği açısından ülkemizdeki sayılı birkaç laboratuvar arasındadır" dedi.
laboratuvarı gezerek incelemelerde bulunan Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş," Umurbey’imizde yetişen meyvelerin ihracatı için öncelikle geldiği nokta burası bu yüzden de burası bizim için önemli bir laboratuar. Kurum Müdürü Mustafa beye ilgi ve alakaları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.