Biga Belediyesi’nden öğrencilere karne hediyesi 90 bisiklet verildi.
Biga Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleştirilen bisiklet dağıtım törenine; Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, CHP Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan, Belediye Meclis Üyeleri Osman Arslan, Birol Özlenir, Recai Cesur, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Ziya Özkan, öğrenci ve aileleri katıldı.
Bisiklet dağıtım töreninde bir konuşma yapan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, "Sevgili çocuklar, yaklaşık 9 aylık maratondan geçtiniz ve bugün karnelerinizi aldınız. Önünüzde 3 aylık bir yaz tatili var. Biz de buradaki başarılı öğrencilerimize bisiklet hediye ederek, yaz tatillerini daha eğlenceli ve keyifli geçirsinler, istedik. Bisikletlerin benim hayatımda özel bir yeri vardır. Benim çocukluğumda hiç bisikletim olmadı. O yüzden bisiklet gördüğümde hayranlık ile bakıyorum. Her başarının ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bundan sonra da çocuklarımızın başarılarını, bisiklet gibi hediyelerle ödüllendireceğiz. Biga Belediyesi olarak 4 büyük mahallemizdeki bilgi evlerimizde de öğrencilerimize yönelik çok ciddi çalışmalarımız var. Bilgi Evi etkinliklerimize mutlaka katılın. Özellikle ailelerimize bu konuda önem göstermelerini tavsiye ediyorum. Buradaki arkadaşlarıma bir kez daha sesleniyorum: Hem eğlenin hem de eğitime devam edin. Eğitim aynı bisiklet gibidir; başarı için sürekli pedal çevirmek gerekir. Ben sizleri bir kez daha kutluyorum, Başarılarınızın sürekli olmasını temenni ediyor, iyi tatiller diliyorum" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından bisikletler, okullarda öğretmenlerin isimlerini belirlediği başarılı öğrencilere dağıtıldı. Bisiklet dağıtımı sonrası mutlu olan çocuklar, Belediye Meydanı’nda bisikletleriyle tur atarak, objektiflere poz vermeyi de ihmal etmediler.