Çanakkale’nin Biga Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıl dönümü nedeniyle Atatürk’ün ölümsüz eseri Söylev dağıtıldı.
Dumlupınar Ortaokulu’nda gerçekleştirilen dağıtıma Biga Belediye Başkanı İsmail Işık da katıldı. Okul anı defterini imzalayan Başkan Işık, dağıtım öncesi öğrencilere seslenerek, “Normalde Atatürk’ün kendi yazdığı eseri Nutuk, bizim dağıttığımız kitaptan daha uzun. Biz sizlerin okuma alışkanlığı edinebilmesi için Söylev’den Seçkiler adlı bu eseri Biga Belediyesi olarak okullarımıza dağıtma kararı aldık. Bu eser hem bizler için hem de sizler için çok önemli. Ülkemizin kuruluş süreçlerini Gazi Mustafa Kemal Atatürk kendisi anlatıyor. Türkiye Cumhuriyeti, bizlere sizlerden emanet. Bu nedenle bizler bu emanete sahip çıkacak ve sizler büyüdüğünüzde bu bayrağı sizlere teslim edeceğiz. Bu bayrağa sahip çıkabilmeniz için ise ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkmanız gerekiyor. Sizler bunu başaracak azim ve kararlılığa sahipsiniz" diye konuştu.
Söylev’den Seçkiler’in dağıtımı sonrası Okul Müdürü Nail Şevik ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Başkan Işık, daha sonra okuldan ayrıldı.