Çanakkale’nin Biga İlçesinde Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78’nci yıldönümünde anma programı gerçekleştirildi.
Anma töreni Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başladı. Program, Atatürk Kültür Merkezinde Biga Anadolu Mehmet Akif Ersoy Lisesi tarafından hazırlanan etkinlikle devam etti.
Törende bir konuşma yapan Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, " Her insan kuşkusuz ki doğar büyür yaşar ve ölür. Bu değişmez gerçek yaşamakta olan her insan tarafından bilindiği halde asırlar boyunca ölümsüzlük insanoğlunun fani dünya hayatında ulaşmak istediği en önemli hedeflerinden biri olmuştur. Fakat bununla birlikte toplumların hayatlarında öyle kimseler vardır ki onlar cismen ve tıbben ölmüş sayılsalar da manen, ruhen ve fikren hiçbir zaman ölmezler. Mustafa Kemal Atatürk Milli mücadelede, cumhuriyetin inşasında ve gelişmesinde daima ileriye bakmış bizlere de, ülkemizin yaşadığı birçok badirede olduğu gibi 15 Temmuz gibi alçakça yapılan saldırılar karşısında her zaman dik durmamıza daima devlet ve Milletle beraber olmamıza rehber olmuş büyük liderdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini en iyi şekilde kavrayıp anlamak; bu fikir ve düşünceleri gelecek kuşaklara da en iyi bir şekilde intikal ettirmek yaşadığımız sürece bunları elimizden geldiğimce uygulama sahasına koymak hepimizi için önemli bir vazifedir. O nedenledir ki her zamankinden daha çok çalışıp vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmanın gayreti içinde Atamıza layık olmaya çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyoruz "dedi.
Anma programı öğrencilerin hazırlayıp sunduğu Atatürk konulu oratoryo ile son buldu.