Çanakkale’nin Biga ilçesinde, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. yılı dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde Safiye Hüseyin Elbi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı program Okul Müdürü Rafet Demirel’in konuşması ile başladı. Programda Kaymakam Mustafa Can yaptığı konuşmada, " İstiklal ve istikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerde yüreği vatan, millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur. Aziz Milletimizin milli ve manevi değerlerini acılarını ve duygularını yüreğinde hisseden Mehmet Akif, bilgisini, heyecanını, umudunu milleti ile paylaşmış, direniş harekatının başlamasına milli mücadele ruhunun alevlenmesine de öncülük etmiştir. Mehmet Akif, istiklal harbini zafere götüren süreçte kürsülerdeki konuşmaları ile at sırtında Anadolu’da yaptığı seyahatlerle birbirinden önemli değerli yazılarıyla ve bin bir zahmetle çıkardığı dergi nüshaları ile milletimizi aydınlatmış umut ışığı olmuştur. Yüksek ahlakı, örnek kişiliği, mücadele azmi, millet sevgisi ve bağımsızlık aşkı,Mehmet Akif’i milletimizin gönlünde taht kurmasını sağlamıştır.Milli birlik ve beraberliğimizi milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu en veciz bir biçimde ortaya koyan istiklal marşı istiklal mücadelesini geleceğe taşıyan ve bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz bir milli mutabakat metnidir" dedi.

Öğrenciler tarafından tiyatro sahnelendi. İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında ve dilimiz kimliğimizdir konulu makale ve deneme yarışmasında Çanakkale ilinde derece giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinliğe, Kaymakam Mustafa Can, Belediye Başkan Vekili Zafer Taşkın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Şube Müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.