Biga Belediyesi’nin ‘Kültür Gezileri’ kapsamında Biga Merkez Mahalle Muhtarları Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret ettiler.
Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ın şehir dışı programı nedeniyle katılamadığı Şehitlik ziyaretine mahalle muhtarlarının yanı sıra azalar ve aileleri de katıldılar. Biga Belediye Meclis Üyesi Osman Arslan ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Danışmanı Ahmet Tunç ve Basın Birimi’nden Kemal Diren de Şehitlik ziyaretinde yer aldılar. İki otobüs halinde Belediye Meydanı’ndan başlayan yolculuğun Çanakkale Şehitliği ziyareti bölümüne 2 alan rehberi eşlik etti. Ziyarette alan rehberleri tarafından kimi bölümler araçta anlatılırken, kimi bölümler de ziyaret edildi. Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Siperler, Atatürk’ün Gözetleme Yeri, Atatürk’ün Saatinden Vurulduğu Yer, Kemalyeri ve Kitabesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Çanakkale Şehitler Abidesi, Seddülbahir Köyü ve Kalesi, Ertuğrul Koyu ve Yahya Çavuş Anıtı ziyaret edildi.
Ziyaret sonunda Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’a teşekkür eden mahalle muhtarları, Çanakkale Şehitliği’nin her zaman ziyaret edilmesi gerektiğini ifade ettiler. Ülkenin geçirdiği zor süreçlere de değinen muhtarlar, Biga Belediyesi’nin Şehitlik turlarına mahalle sakinlerinin de katılması gerektiğini dile getirdiler ve tüm Bigalıları bu turlara davet ettiler.
Belediye Meclis Üyesi Osman Arslan ise, “Başkanımız İsmail Işık, şehir dışı programı nedeniyle katılamadı. Başkanımız mahalle muhtarlarımızla birlikte Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etmek istiyordu. Tarih bilinci oluşturmak için tarihimize sahip çıkmalı, bu topraklarda verilen yaşam mücadelesini ciddi bir şekilde tüm detaylarıyla öğrenmeliyiz. Tarihimiz bize geleceğimiz için ipuçları verir. Mahalle muhtarlarımıza ve azalarımıza katılımları nedeniyle Belediye Başkanımız adına teşekkür ediyorum” dedi.