Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğünce düzenlenen “T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Arşivinden Çanakkale Fotoğrafları Sergisi” açıldı. Toplam 33 fotoğraftan oluşan sergide hem şehrin eski görüntüleri hem de sosyal hayattan kesitler Çanakkalelilerin beğenisine sunuldu.
Esas 17 Burda AVM’deki serginin açılışını Vali Hamza Erkal yaparken, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, ÇOMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan ve İl Sağlık Müdürü Kenan Eliuz da hazır bulundu. Açılışta konuşan Vali Erkal, bu tür kültür hizmetlerinin önemli olduğunu söyledi. Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü’ne çalışmalarından dolayı teşekkür eden Çanakkale Valisi Hamza Erkal, basın mensuplarının sergiyi nasıl bulduğuna ilişkin sorularına olarak ise, “Bir şehrin yeni durumunu bilerek eski halini görmek heyecan verici. Görülüyor ki, Çanakkale çok daha büyümüş. Biz de elimizden geldiği kadar buna katkı sağlamak için çalışıyoruz” diye konuştu. Çanakkale Valisi Erkal, beraberindekilerle birlikte fotoğrafları tek tek inceledi.
Basın Yayın ve Enformasyon Çanakkale İl Müdürü Murat Dereli, fotoğrafların, BYEGM arşivinde bulunan çok sayıdaki fotoğraf arasından seçilen 100 fotoğrafın elenmesiyle belirlendiğini anlattı. Dereli, “İnsanların hayatlarında kişisel veya aile albümleri ne ise şehirler için de bu tür arşivler odur. Hep birlikte Çanakkale’mizin geçmişine bir yolculuk yapmış olduk. Renk vermek için Biga, Gökçeada, Bozcaada, Ezine, Çan, Bayramiç, Gelibolu ve Lapseki ilçelerinden de birer fotoğrafı dahil ettik” dedi. İl Müdürü Dereli, benzer veya kısmen farklı çalışmaların hem Çanakkale ve ilçelerinde ve hem de görev ve sorumluluk alanında olan Balıkesir’de yapmaya devam edeceklerini belirtti.