Çan Belediyesi tarafından ilçenin İstiklal Mahallesi’ne yaptırılan 1200 metre kapalı alan 1000 kişi kapasiteye sahip İstiklal Düğün Salonu yapılan tören ile hizmete açıldı.
Çan Belediyesinin ilçeye kazandırdığı 4. Düğün salonu olan İstiklal Düğün Salonu, düzenlenen törenle hizmete girdi. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, “Yapmış olduğumuz tüm eserlerde tüm projelerde bir kalite var. Bunu biz değil buraları kullanan herkes ifade ediyor. Düğün için cemiyet için gelenler bu salonları gördükten sonra gittikleri İl İlçelerde, hatta Çanakkale’de sizin düğün salonlarınızı konuşuyorlar. Bu bizim için gurur verici bir şey. Çünkü ben şuna inanıyorum; bu yapılan eserler sizin aynanızdır. Çan halkının aynasıdır. Sizler bize 2009 da ve 2014’te çok ciddi destek oldunuz ve oy verdiniz. Bizim de size verdiğimiz hizmet sizin verdiğiniz oylara yakışır olmalı. Benim dikkat ettiğim nokta bu ve Allaha şükürler olsun şu ana kadar hangi projeyi yaptıysak bir karşılık buldu. Bizler belediyecilikte bir projeye başladığımız da ekibimiz ile beraber sonunda ‘eyvah’ diyeceksek o projeye başında ‘eyvallah’ demiyoruz. Sık eliyoruz, projeyi didik didik ediyoruz. İyi çalışıyoruz ve sonunda böyle güzel eserler ortaya çıkıyor. Termal otelimiz Türkiye’de adından söz ettiren bir tesisimiz. Bugün itibariyle konaklamadan yararlanan 25 bin kişi. Bu da çok ciddi bir rakam. Diğer hizmetlerinden yararlanan da 171 bin kişi. İşte düğün salonlarımızda böyle. Daha önce cemiyetlerimizi ya sokaklarda yapardık yada çok pahalı salonlarda. Ama biz bu salonları gündüz kiralarsanız 400 TL’ye kiraya veriyoruz. Evinizin önüne çadır kursanız daha fazla para verirsiniz. Belediye bir proje yaptığında oradan para kazanma zorunda değildir. Benim anlayışım bu. Biz hizmet için varız. Sizler bizi niye seçtiniz? Size hizmet edelim diye, sizin üzerinizden para kazanalım diye değil. Baktığımızda bu salonlarımızda yazın boş günümüz de yok. Kaliteli hizmetten sadece parası olanlar yararlanmamalı. Parası olmayan da, Çan’da yaşayan her vatandaş bu kaliteden bu lüksten istifade etmeli. Bizler sizin için kaliteli eserler üretip sizlere inşallah kullandırmaya devam edeceğiz. Kaliteli hizmet sadece parası olanın değil, herkesin hakkıdır” dedi.
Alt yapı çalışmalarının tamamlandığını da hatırlatan Başkan Kuzu, “Yapmış olduğumuz projeler diğer belediyelere örnek oluyor. Çan şu an 50 yıl alt yapı konuşmayacak. Çocuklarımız 50 yıl alt yapı konuşmayacak. Bu önemli bir yatırımdı, onu da tamamladık. Kocabaş çayının da ıslah çalışmaları tamamlandı. DSİ ile birlikte oraya da ciddi bir yatırım yapıldı. 14 milyon TL Kocabaş çayına para harcandı. Allah ömür verirse 2019’da biz sizin önünüze geldiğimizde, çay yatağında sandallarla gezilecek şekilde yapamaz isek, sizin önünüze gelmeyeceğim. Bu da buradan size taahhüdümüz olsun” dedi. Çan Halk Eğitim merkezi Halk oyunlarının gösterisinin ardından Çan İstiklal Mahallesi Düğün Salonu kesilen Kurdele ile hizmete açıldı. Açılışa gelen Çan halkına belediye tarafından pilav ayran ikram edildi.