Çanakkale Afet ve Acil Yönetim (AFAD) İl Müdürlüğü’ne atandı daha önce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde Sivil Savunma, İKOS, İKİS ve Yatırım Proje birimlerinde sorumlu olarak görev yapan Levent Yılmaz atandı.
Başbakanlığa bağlı olarak görev yapan AFAD’da görev aşkıyla çalışan personelin sürekli eğitilerek bilgi ve verimliliğinin artırıldığının altını çizen Yılmaz, kaliteyi yükseltmek, katılımcılığı ön planda tutarak hizmeti geniş bir çevreye yaymak istediklerini söyledi.
İl genelinde afet ve acil durum risklerini belirlemek, planlı kentleşme ve yerleşme için afet ve acil durum hizmetlerini düzenleyici ve denetleyici yaklaşımla önlemleri almak gerektiğini vurgulayan
Yılmaz, “Böyle bir durumda halka her şekilde ulaşacağız. Afet ve acil durumlara ilişkin düzenlenecek eğitim ve tatbikatlar yardımıyla toplumda afet bilincini oluşturmalıyız. Başkanlığımızın belirlediği şekilde her geçen gün daha çağdaş bir model kurma amacıyla güncellememizi yapıyoruz. Tüm tehlike ve risklere karşı duyarlı, yerleşim alanları ve güvenli yapılaşmanın sağlanmasında düzenleyici, denetleyen, rehberlik eden, politika ve stratejiler üreten bir kurumuz. Bugünün insanına da gelecek kuşaklara da sorumluluk çerçevesinde çalışıyoruz. Yasalara ve ahlak kurallarına uygun, katılımcı, bilimsel ve yenilikçi yaklaşımlar kullanarak toplum yararını ve önceliklerini gözeterek hesap verebilir, nitelikli hizmet sunan bir kurum olma hedefi doğrultusunda sürekli gayret sarf ediyoruz" dedi.