Usta karikatürist Hasan Aycın’ın ‘Çizgilerle Hadis-i Şerif’ sergisi, Çanakkale İskelesinde açıldı. Sergi, Ramazan Bayramı tatili boyunca açık kalacak
Çizginin üstadı Hasan Aycın’ın eserleri, Çanakkale İskelesi’nde sergileniyor. GESTAŞ’ın yolcular ve vatandaşlar için açtığı sergide, 36 yıllık birikimini çizgileri ile buluşturan Hasan Aycın’ın ‘Çizgilerle Hadis-i Şerif’ adlı karikatürleri vatandaşların beğenisine sunuldu. Ramazan Bayramı tatili için açılan sergide, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in hadisleri çizgilerle anlatılıyor. Sergi, 10 Temmuz Pazar gününe kadar Çanakkale İskelesi’nde olacak.
Çanakkale’de ilk kez sergileniyor
İlk çizgilerini 1978 yılında yayımlayan, pek çok gazete ve dergide eserleri yer alan Hasan Aycın’ın karikatürlerinde Peygamber Efendimizin (s.a.v), komşuluk ilkelerinden namaza, selamlaşmadan güzel ahlaka kadar pek çok konuda sözleri çizgilerle hayat buluyor. Yenikapı Metrosu, Taksim Metrosu, kent meydanları, okullar gibi alanlarda vatandaşlara, öğrencilere sunulan karikatürler, Çanakkale’de ilk kez GESTAŞ Çanakkale İskelesi’nde sergileniyor.
Hasan Aycın kimdir?
1955 yılında Balıkesir’in Aslıhantepecik köyünde doğan Aycın, ilköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Balıkesir İmam Hatip Okulu’nda, yükseköğrenimini Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde tamamladı. Bursa’daki bir fabrikada grafikerlik ve Balıkesir’de bir süre pazarcılık yaptıktan sonra İstanbul’a yerleşen Hasan Aycın, kendi grafik atölyesinde çalışmasını sürdürdü. İlk çizgisi 3 Şubat 1978 tarihli Yeni Devir gazetesinde yayımlandı. Yeni Devir, Zaman, Yeni Şafak, Mavera, Aylık Dergi, Gül Çocuk, Mavi Kuş, İslâm, Kadın ve Aile, Inquiry, Kardelen, Yedi İklim, Kayıtlar ve Kitap Postası’nda çizgileriyle yer aldı.