Çanakkale’de Osmanlı Türkçesi Topluluğu, Hayrat İnsani Yardım Derneği Çanakkale Temsilciliği, şehirde ve üniversitede faaliyet gösteren topluluk ve dernekler tarafından başlatılan yardım kampanyası içerisinde Halep’e vefa tırlarına destek bekleniyor.
Çanakkale’de Osmanlı Türkçesi Topluluğu, Hayrat İnsani Yardım Derneği Çanakkale Temsilciliği, şehirde ve üniversitede faaliyet gösteren topluluk ve dernekler tarafından organize edilen ‘Dünya iyilikle değişir’ sloganıyla yola çıkılan, ‘Vefa Tırları’na yardım bekleniyor. Toplanan temel yaşam malzemeleri Suriye’de mağdur olan insanlara gönderilecek. Halep’e destek için hazırlanan çağrı metninde, "Halep’te mazlumların ahı dinmiyor. Aylardır muhasara altına alınan şehirde, insanlar yaşam mücadelesi veriyor. 300 bin insan 30 kilometrekareye sıkışmış vaziyette ölüm sırasının kendisine gelmesini bekliyor. Son 10 gün içerisinde ise 30 bini aşkın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yüzlerce çocuğun ağır bombardıman altında can verdiği Halep, ölü bir şehir haline geldi. Ekmek, gıda malzemeleri, un, hastane, doktor, bebek maması ve temiz su sıkıntısı şehirde hat safhaya çıkmış durumda. Acil koridor açılmazsa on binlerce insan ölebilir. Halep için acil yardım çağrısı yapılıyor. ’Dünya İyilikle Değişir’ sloganıyla çıkılan yolculukta Halep’teki insanlar için temel yaşam malzemeleri toplamaya başladık. Toplanılan malzemeleri Suriye’de ki insanlara gönderecekler. Osmanlı Türkçesi Topluluğu, Hayrat İnsani Yardım Derneği Çanakkale Temsilciliği, şehirde ve üniversitede faaliyet gösteren topluluk ve
derneklerin birlikte organize ettiği Suriye’de ki mazlum insanlara gönderilecek ‘Vefa Tırları’na’ yardım ve destekler bekleniyor" ifadelerine yer verildi.