Türkiye genelinde kadın girişimciler yetiştirmek üzere yola çıkan "Fikrim Geleceğim" projesi kapsamında Çanakkaleli 30 kadın girişimci adayı, 85 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini tamamladı.
Girişimci adayları, 31 Ağustos 2016 tarihinde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen bir törenle KOSGEB ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi onaylı sertifikalarını aldı. Gökyüzünün uğuru ve bereketi sayılan turnayı sembol yapan Fikrim Geleceğim projesi bünyesinde verilen girişimcilik eğitiminin Çanakkale ayağı temmuz ayı başında tamamlandı. Program kapsamında verilen ücretsiz eğitimler ÇTSO binasında gerçekleşti. Sertifika törenine projeye ev sahipliği yapan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, KOSGEB Müdürü Yusuf Harbi, TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Müdürü Dr. Tamer Atabarut ve Kapsayıcı Büyüme Derneği Başkanı Kadir Kılıçparlar başta olmak üzere çok sayıda isim katıldı.
Projeye kabul edilen 30 kadın girişimci adayı, içeriği beş modülden ve toplam 85 saatten oluşan eğitimlere katıldı. Proje, ortaya sürdürülebilir bir iş modeli koyabilen kadın girişimci adaylarını üç yıl boyunca desteklemeyi hedefliyor.