Çanakkale Merkezine bağlı Kepez Beldesi sahilinde, Kepez Belediyesinin Yap-İşlet-Devret modeliyle kente kazandırdığı Güney Marmara bölgesinin en büyük su parkı olan AQUALAND ve AQUAHALL düzenlenen törenle açıldı.
Kepez Beldesi sahilinde 12 dönümlük alan üzerine kurulu Aquapark 8 milyon TL’ye mal oldu. aqualand ve aquahall yatırımına Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 725 bin TL hibe desteği verdi. Kısa sürede tamamlanan tesisin açılışı CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, “Barışın kenti Kepez’e layık olmak adına ekibimle birlikte var gücümle çalışıyor ve barışın, huzurun, dinginliğin ve de sakinliğin kıymetini biliyor tüm bunları koruma adına gereken önlemleri de alıyoruz. Bugün bu kentte vücut bulmuş ne varsa hepsinde her birimizin ayrı ayrı emeği ve yüreği var. Bugün Kepez, şehrimizin en yaşanabilir bölgesinin ve beldesinin başında geliyor. Gelen konuklarımız Beldemize yerleşme planları ile geri dönüyor. Bunu başarırken Kepez için planlı bir büyüme tasarlıyor ve kenti olmanın gerekliliklerine çözümler buluyoruz. Kepez’in 2015 yılı başarılarından biri olan Çanakkale’nin ilk Aqua Parkının açılışını bugün sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Görüldüğü üzere en ufak detay bile atlanmadan hazırlanan bu proje beldemizin prestij projesidir. Başta Çanakkale ve Kepez halkı olmak üzere burada ağırlanacak tüm misafirlere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Tesisin İnsan Kaynakları Direktörü Fatih Mercan ise, “Çanakkale’mize güzel bir tesis kazandırdık. Bölgenin ilk ve tek Aqua Parkı olmasının yanında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun desteklediği bir tesis. Çocuk havuzumuz, kaydıraklarımız son teknolojiye sahip. Eğlence, hijyen ve güvenliği ön planda tutmaya çalıştık. Düğün, konser ve lansman gibi her türlü aktivitenin yapılabileceği bir de Aquahall var. Burası Asya’dan Avrupa’ya el sallayarak kayabileceğiniz tek yer. Güvenliğimiz ön plandı, 11 tane cankurtaran çalıştırıyoruz. Buraya gelen herkes mutlu şekilde ayrılacak. Güzel bir tesis oluşturduk. Herkesi buraya bekliyoruz” dedi.
Kaydıraklar ve yüzme havuzu, çocuk havuzu, bar, çok amaçlı salon ve restoran bölümleriyle hizmete açılan Aquapark, çeşitli fiyat paketleriyle hizmet verecek.