Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği’nin (ÇATOD) girişimi ile başlatılan info tur programı sona erdi. Bulgaristan’dan Çanakkale’ye gelen tur operatörleri, seyahat acenteleri ve medya kuruluşlarından oluşan bir grup bölgenin tanıtımında önemli rol oynayacaklar.
ÇATOD, Çanakkale’nin Balkanlarda tanıtılması için başlattığı çalışmaları hızla sürdürüyor. Bu kapsamda Bulgaristan’dan gelen misafirlerine 3 günlük info tur düzenleyen Çanakkaleli turizmciler, Assos-Gökçeada-Küçükkuyu-Merkez ilçe ve civarlarını tanıttılar. Turun sonunda Akol Hotel’de düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan ÇATOD Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Aydeğer, Çanakkale’nin Dünya ve Türkiye’de yükselen bir turistik destinasyon merkezi olduğunu balkanlara göstermek istediklerini dile getirdi. Bulgaristan’dan gelen misafirlere Çanakkale hakkında bilgiler veren Aydeğer, “Biz ‘Balkanlarda Çanakkale’yi nasıl yükseltiriz?’ sorusuna yanıt arıyoruz. Jeopolitik konumu, gerek yiyecekleri ve gerek tarihi öğeleriyle Çanakkale, önümüzdeki 5 yıl içerisinde dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri olacak. Bu bağlamda sizlere adamızı, Troia ve savaş alanlarımızı, kültürel yaşantımızı tanıtmak istedik” dedi.
ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı ise turizmi büyük etkisine alan global terör tehdidinin, Çanakkale’de yaşanmadığını dile getirdi. Çanakkale’nin barışın kenti olduğunu vurgulayan Pazarbaşı, “Umarım info tur ile size kendimizi iyi anlatabilmişizdir ve bizi iyi anlayabilmişinizdir. Şuanda turizmin içinde bulunduğu sorunları konuşmak çok zor. En büyük ve başta gelen sıkıntı ise güvenlik. Yaşadığımız bu süreç içerisinde rahatlıkla söyleyebilirim ki, Çanakkale barışın kentidir. Çanakkale güvenli bir kenttir. Size bunu gösterebildiysek ne mutlu bize” diye konuştu. Toplantının sonunda Bulgaristan’dan gelen misafirlere çeşitli hediyeler takdim edildi.