Çanakkale Dardanelspor yönetimi, 10 Eylül akşamı oynanan Dardanelspor-Tire 1922 Spor karşılaşmasının ardından, Tire 1922 Spor sosyal medya hesabından yapılan açıklamalara tepki gösterdi.
Dardanelspor A.Ş’den yapılan yazılı açıklamada, “Dardanelspor-Tire 1922 Spor arasında oynanan Spor Toto 3.lig 2.grup karşılaşması sonrası rakip takım başkanının basında çıkan mesnetsiz açıklamaları ve kulübün sosyal medya hesabından yapılan ve kulübümüze, Çanakkale şehrine ve halkına hakaretler içeren akıl dışı beyanatları sonrası kamuoyunu aydınlatma gereği hissettik. Öncelikle, Milli takımımızın iki kaptanı Selçuk İnan ve Mehmet Topal başta olmak üzere Türk futboluna sayısız futbolcu yetiştirmiş, Türk futbolunun centilmen yüzü olan Dardanelspor olarak bu olayların içine çekilmekten duyduğumuz rahatsızlığı kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Söz konusu maçtan önce, stada gelişleri esnasında, ısınma ve maç sırasında, Tire 1922 kulübüne tek bir küfür, saldırı ve olumsuz davranış yapılmamıştır. Buna karşın galip gelmek adına anlayamadığımız şekilde her türlü yolu deneyen, kalecisiyle, oyuncusuyla ve hatta masörü-doktoru ile birlikte sürekli zaman çalma, oyun oynatmama amacında olan bir rakip olmasına rağmen ne futbolcularımız, ne teknik ekibimiz ne de taraftarımız tek bir taşkınlık göstermemiştir. Rakip takımın bu olaylar ile ün salmış teknik sorumlusunun tüm tahrik dolu hareketlerine rağmen -ki kendisi geçtiğimiz yıl başka bir takımın teknik sorumlusu olarak stadımıza gelmiş, yine tekrarladığı provakatif hareketler ve futbolcumuzu tartaklaması sonucu hakem tarafından oyundan atılmış, provakatif hareketlerine protokol tribününe bir holigan edasıyla atlayarak devam etmişti-, taraftarımız ve yedek kulübemiz tarafından organize bir tepki olmamıştır” denildi.
Maç sonunda Dardanelsporlu oyuncu ve teknik sorumluların tartaklandığı da belirtilen açıklamada, “Maçın bitimi ile son dakikada yedikleri golü hazmedemediklerinden olsa gerek, kaleci antrenörleri ve provakatif konularda tüm Türkiye’de nam salmış teknik sorumluları tarafından, oyuncularımız ve teknik sorumlumuz tartaklanmış, tehditler yağdırılmış, uçan tekmelere varan barbarca davranışlar sergilenmiştir. Tüm bunlar kamera kayıtları ile sabit olup tüm kamuoyu ve hukuki merciler ile paylaşılacaktır. Kimlerin uçan tekmeler ile oyuncularımıza saldırdığı ortaya çıkacaktır. Yöneticilerimize, taraftarımıza ve Çanakkale halkına hakaretler içeren açıklamalar yapan Tire 1922 spor kulübünü daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yönetim kurulumuz ve Dardanelspor olarak bizlerin alışık olmadığı, aldığımız terbiye ve sahip olduğumuz kültür ile hiçbir zaman inemeyeceğimiz seviyelerde, kendilerine yakışan şekilde yapılan hakaretler konusunda ivedilikle hukuki yollara başvuracağımızı belirtmek isteriz. Değerli Tirespor başkanına, yönetim kuruluna olayları tekrardan gözden geçirmelerini ve hayali darp edildik şeklindeki açıklamalarını düzeltmelerini bekliyoruz” denildi.