Samsun’da, 29 Mayıs 2015 tarihinde, görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden göğüs cerrahı Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün birinci yıl dönümünde Çanakkale Devlet Hastanesi önünde düzenlenen törenle anıldı.
Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görevi başında uğradığı silahlı saldırı
sonucu hayatını kaybeden 1 çocuk babası göğüs cerrahı 56 yaşındaki Opr. Dr. Kamil Furtun, bugün
ölümünün birinci yıl dönümünde, Çanakkaleli meslektaşları tarafından unutulmadı. Çanakkale Tabip Odası tarafından düzenlenen törende meslektaşları pankartlar taşıdı, basın açıklaması yaparak sağlıkta şiddeti protesto etti. Burada oda adına açıklama yapan yeni başkan Dr. Güleda Erensoy, Dr.Kamil Furtun’un öldürülmesi ardından yaşanan utanç tablosunun peşinde olacaklarını dile getirdi. Ayrıca TTB (Türk Tabipleri Birliği),TDB (Türk Dişhekimleri Birliği),SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası),DEV SAĞLIK İŞ (Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası),THD (Türk Hemşireler Derneği),TMRT DER (Türk Medikal Radyoteknoloji Teknisyenleri Derneği),TÜM RAD DER (Tüm
Radyoloji Teknisyenleri/Teknikerleri Derneği),SHUD (Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği),Türk
Psikologlar Derneği Çanakkale üyelerinin destek verdiği basın açıklamasında, “Dr. Kamil Furtun’u öldüren katil hastane idaresinin bilmediği bir kişi değildir. Hakkında çok sayıda savcılığa yansımış dosyası bulunan, yıllardır hastane içinde ve çevresinde dolaşıp rahatsızlık veren, sağlık çalışanlarında ve personelde huzursuzluk ve endişeye yol açtığı bilinen bir kişidir. Daha önce de hastanede sağlık çalışanlarına saldırmıştır, hatta cinayetten bir gün önce bu kişinin sağlık çalışanları için risk oluşturduğu hastanenin İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul Toplantı tutanağına yansımıştır. Böylesine bir durumun nitelikli bir kamu yönetimiyle, akılla, vicdanla bağdaşır yanı yoktur. Konuyu daha geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı’na, Müsteşar ve Bakan Yardımcısı’na bir kez daha hatırlattık. İçinde bulunulan durum ibretliktir. Bu ülkeyi, bu ülkenin sağlığını yönetenlerin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemede ne kadar duyarlı olduklarını açıkça sorgulatan bir durumdur bu. Açıkça söyleyelim bu utanç tablosunun peşini bırakmayacağız” denildi.