Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği 2. Olağan Meclis toplantısını 9 şehirden 23 Belediyenin katılımı ile Çanakkale’nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesinde gerçekleştirdi.
Küçükkuyu Belediyesi Zeytin Kültür Merkezinde yapılan Meclis Toplantısına Afyonkarahisar, Balıkesir,Çanakkale,Denizli,Edirne,Kırklareli,Tekirdağ,İzmir ve Yalova İllerinden toplam 23 belediyenin başkanı veya temsilcileri katıldı. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Birliğin kuruluşundan bu güne kadar yaşanan süreci anlatan “Geçmişten Günümüze” adlı slayt gösterisi ve Küçükkuyu Belediyesinin hazırladığı Küçükkuyu Tanıtım videosu izlendi.Toplantıyı Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu sunarken ilk konuşmayı ev sahibi Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan yaparak konuklara “Hoş geldiniz” dedi.Ardından Birliğe üye olmak için başvuran Çınarcık, Koçarlı, Kuşadası, Dazkırı, Erdek, Karabiga, Bozkurt, Uzunköprü, Kofçaz, Malkara, Kapaklı, Foça ve Kaytazdere Belediyeleri yapılan oylama ile Birliğin yeni üyeleri oldular. Birliğin Kazdağı ve Madra Dağı belediyeler birliği olan ismi yapılan oylama ile Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARÇEB) olarak değiştirildi.
Toplantıda bazı belediye başkanları söz alarak çevrecilik konusunda hayata geçirdikleri projelerden örnekler verdiler. Daha sonra CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye’nin elektrik enerjisi görünümü, yenilenebilir enerji potansiyeli ve enerji kooperatifçiliği konusunda CHP’nin hazırlamış olduğu proje hakkında detaylı bilgi verdi. Meclis toplantısında ayrıca birliğin amaç ve görevleri, ilgili mevzuat ve bu tüzük çerçevesinde Ege ve Marmara coğrafi bölgeleri çevresinde kurulu yerleşim merkezlerinin belediyelerini bir çatı altında toplamak için girişim yapılması kararı alındı. Ardından birliğin bütçesiyle ilgili görüşme devam etti. Gündemin 4. maddesi gereğince mevcut birlik başkanı Cahit İnceoğlu ilk yerel seçimlere kadar görev yapmak üzere yeniden birlik başkanlığına seçildi. Yüksel Özdemir, Ahmet Elman divan başkanlığına, A. Yılmaz Diker, Levent Acartabak, meclis başkan vekilliklerine, E. Oya Özarkon, M. Ali Tuncer, Ali Cenk, Gazi Akıncı ve Ali Uyanık encümen üyeliklerine, Cengiz Balkan, Rahmi Gençer, Ercan Yılmaz plan bütçe komisyonuna, Rebiye Ünüvar, Coşkun Taşkın, O. Mehmet Talay, Gülay Dayıcan ve Hüseyin Batmaz ise birlik çevre komisyonu üyeliklerine seçildiler. Toplantı CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Stratejik ve Sosyal Araştırmalar MerkeziProf. Dr. Özer Sencer, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu’na plaket verilmesiyle sona erdi.