Gelibolu İlçe Müftülüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren kız Kur’an kursları tarafından düzenlenen 2016 yılı ’Kutlu Doğum Haftası’ programına Gelibolulu kadınlar yoğun ilgi gösterdi. İlahilerin, duaların, salâvatların, yarışmaların ve piyeslerin buluştuğu programda duygu dolu anlar yaşandı.
Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim okunması ve Gelibolu İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler’in haftanın anlam ve önemine binaen yaptığı sunumla devam etti.
Daha sonra Kur’an kursu öğrencilerinden oluşan koronun söylediği birbirinden güzel ilahiler, kasideler, şiirler ve sergilenen piyes programa katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.
2016 yılı Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması olan ’Hz. Peygamber (sav) Tevhid ve Vahdet’ ile ilgili birbirinden güzel bilgilerin sunulduğu program, yapılan ödüllü bilgi yarışmaları ile devam etti. Kadınlara özel olarak düzenlenen ve Gelibolulu bayanlar tarafından da büyük bir beğeni kazanan program, toplu halde yapılan duanın ardından programa katılanlara takdim edilen çeşitli hediyeler ve yapılan ikramlar ile birlikte sona erdi.