Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan baba ocağı Lapseki ilçesinde hemşehrileriyle bayramlaştı.
Ak Parti Grup Başkan Vekili  ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan  baba ocağı Lapseki ilçesinde hemşehrileriyle bayramlaştı. Lapseki Belediyesi Sahil Sosyal Tesislerinde gerçekleşen bayramlaşma programı sonrasında konuşan Turan, teröre karşı önemli mesajlar verdi. Ramazan bayramının manevi atmosferinde güzel işler yapılırken terörün boş durmadığına değinen Turan, Medine-i Münevvere, Irak, İstanbul’daki bombalı saldırıları hatırlattı. "İyi insanların yanında insandan daha aşağı mertebede kişilerde var" diyen Turan konuşmasının devamında "Kötünün de ötesinde, insandan da aşağı mertebede kişilikler var. Medine’de bombalıyor, Paris’de bombalıyor. İstanbul’da bombalıyor, Şam’da da bombalıyor. Terörün vatanı, dili, ırkı, milleti yok. Terör sadece Türkiye’nin değil, dünyanın meselesi. Hangi ülkede bomba patlamıyorsa, zarar görmüyorsa adres orası. Oyun büyük. Biz asla geri adım atmadık ve atmayacağız" dedi.
"PKK’ya Talimat Veriyorlar"
Bölücü terör örgütü PKK’ya talimat verildiğini savunan Turan, "Bundan 6-7 ay önce sözüm ona bazıları PKK’ya talimat verdi. Hepinizin bildiği gibi hendek kazmaya başladılar. Biz oraya geçemeyeceğiz. Oraya bayrak dikecekler ve oraları paçavra olacak. Yetmedi oraya birde parlamento binası koyacaklar. Suriye’den biraz toprak, bizden biraz toprak oraya devletçikler kuracaklar. Yok öyle üç kuruşa beş köfte. Bu topraklarda hepimizin hakkı var. Farklı bir Suriye farklı bir Irak olsun diyerek Türkiye’yi de dahil etmek isteyenler ancak avucunu yalayacaklar. Güvenlik güçlerimiz hiç olmadığı kadar senkronize çalıştılar. Onlarda bunu beklemedikleri için çok şaşırdılar.  75 milyon beraber yaşayacağız. Ana hakimiyet şüphesiz Türkiye’nin olacak" diye konuştu.
"Senin Teröristin Kötü Benim Teröristim İyi Anlayışı Yanlış"
İstanbul’daki terör saldırıları sonrasında meclisteki dört partinin kınama mesajı yayınladığını söyleyen Turan, "İstanbul’daki patlamalardan sonra 4 parti kınama yayınladı. Mecliste 4 parti var. Güzel mi? başımız üstüne. Fakat, ondan 10-15 gün önce Ankara’da patlama oldu ve PKK üstlendi. Onu kaç parti kınadı. Kınama mesajını 3 parti imzaladı. Dünyanın neresinde ’senin teröristin kötü benimkisi iyi’ anlayışı var. Allah korusun bomba patladığı zaman kadın-erkek ayırıyor mu? Genç-yaşlı ayırıyor mu? Ak Partili ya da CHP’li diye ayırıyor mu? Bedelini hep birlikte ödüyoruz. İŞİD yaptığı zaman 4 parti kötüdür diyor. PKK yapsa üçü imzalıyor. Birileri de daha şehitlerin cenazesi kalkmadan hükumeti istifaya davet ediyor. Bunlar doğru şeyler değil" dedi. Çanakkale il ve ilçelerine daha çok hizmet edeceklerini müjdeleyen Turan, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan daha sonra vatandaşlarla bayramlaşarak ilçeden ayrıldı. Programa katılanlar arasında Ak Parti İlçe Başkanı Halil Özer, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş yer aldı.