Çanakkale Merkez İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Aşure Programı düzenlendi.
Okulda gerçekleşen programa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, İl Millî Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Yücel Acer, Vali Yardımcıları Adil Karataş ve Can Aksoy, Çanakkale Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Yeşim Karadağ, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, Ensar Vakfı Çanakkale Şube Başkanı Sebahattin Güneri, protokol üyeleri, okul/kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Ziyaretçiler program başlamadan önce okulda sergilenen ’Kerbela ve 15 Temmuz’ standlarıını gezdiler. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zübeyir Ustabaşı yaptı.
Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ın da konuşma yaptığı programda Vali Orhan Tavlı, Bülent Turan ve Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu öğrencilere kalem seti hediye ettiler. Programda “15 Temmuz Kahramanları” oratoryosu gerçekleştirildikten sonra bir öğrenci ’Demokrasi’ adlı şiiri okudu.
Yapılan duaların ardından Ensar Vakfı Çanakkale Şubesi tarafından aşure ikramı yapıldı.