Bigalı Kadınlar, BİKAD öncülüğünde Gökhan Bayram’dan Hitabet ve Topluluk Önünde Konuşma eğitimi aldılar. Kadınlar, eğitimin sonunda anneler ile ilgili yaptıkları konuşmalarla değme hatiplere taş çıkarttılar.
Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi öncülüğünde (BİKAD) ve Biga Belediyesi’nin katkılarıyla ‘Etkili Konuşma Teknikleri ve Hitabet’ eğitimi düzenlendi. 4 saat süren uygulamalı eğitim, Biga Belediyesi’nde gerçekleştirildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademisyenlerinden ve Hitabet Uzmanı Gökhan Bayram tarafından düzenlenen eğitime sivil toplum, siyaset, iş ve bürokrasinin yanısıra çeşitli kesimlerden 25 kadın katıldı. Konuyla ilgili bilgi veren BİKAD Başkanı Ayfer Baykal, kadınlara yönelik eğitimlerini sürdürdüklerini, bu çalışmayla topluluk önünde konuşma konusunda teknik ve pratik bilgiler aldıklarını ifade etti. Düzenlenen programda etkili bir konuşmanın nasıl gerçekleştirileceğini kısa zaman içinde ve örnekleriyle kavradıklarını ifade eden Başkan Baykal, katılımcı kadınların etkinlikten memnun kaldığını ve programın keyifli geçtiğini söyledi.
BİKAD başkanı açıklamasında “Organizasyonun düzenlenmesine başından beri destek veren, BİKAD’a katkı sunan Biga Belediye Başkanımız Sayın İsmail Işık’a teşekkür ediyorum. Belediyemizin Kültür Müdürlüğü de başarılı bir organizasyon gerçekleştirmek için elinden geleni yaptı. Kadınların yanında olan böyle bir belediyeye sahip olmaktan mutluyuz” dedi. Hitabet eğitimini veren akademisyen Gökhan Bayram ise, kadınların erkeklere göre daha önce konuştuklarını söyleyerek, buna rağmen topluluk önünde kadın konuşmacı azlığına dikkat çekti. Kadınların hitabet taktikleri ve konuşma tüyolarını öğrenerek daha etkili olabileceklerine dikkat çeken Bayram, Türk ve Dünya kadın hatiplerinden de örnekler sundu. Programda katılımcı kadınlar ‘Anneler’ üzerine konuşmalar hazırlayarak dinleyicilerin önüne çıktı. Performanslarıyla göz dolduran kadınların kısa süre içinde heyecanlarını attıkları ve etkili konuştukları gözlemlendi. Program sonunda kadınlara katılım sertifikası verildi.