Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Kocayayla Köyü Çukuralan Su Tesislerinin açılışı Vali Hamza Erkal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Tesis açılışında bir konuşma yapan Vali Hamza Erkal, köyün önemli bir ihtiyacını giderecek güzel bir tesise kavuştuğunu söyledi. Yolların medeniyeti, suyun hayatı temsil ettiğini vurgulayan Vali Hamza Erkal, bölgede 3 ayrı kaynaktan getirilen suyun içilebilme özeliğinin yeterli olmadığını, yapılan tesisle iyi bir kaynağa kavuştuğunu söyledi. Vali Hamza Erkal, “Bu kaynağın tesisine katkısı olanları tebrik ediyorum. Bu hayırları vesilesiyle köyümüzdeki her bir ferdin içtiği her bir damladan bunlara sevap gidecektir. Bazı köylerimizde su sıkıntısı yaşıyoruz, sondajlarla, araştırmalarla o köylerimizi suya kavuşturmaya gayret ediyoruz. Devletimizin en büyük sorumluluklarından biri de vatandaşımıza içilebilir temiz su temin etmek. Birçok köyde kaliteli yüksek debili sular var ancak komşumuz olan köye maalesef su vermiyoruz. Allah bize yeterli kaynak vermiş. Çanakkale gibi bir yerde birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Çanakkale’de atalarımız, dedelerimiz hep beraber ve bütün coğrafyalardan bir araya gelerek bu memleketin varlığı ve bizim özgürce yaşamamız için burada canlarını vermişler. Onlar canlarını feda ederken biz sahip olduğumuz ufacık bir suyu dahi nasıl paylaşmayız? Biz birlik beraberliğimizi gösterdiğimiz ve komşumuza sahip çıktığımız sürece bileğimizin bükülmesi mümkün değildir, o yüzden de herkes birlik beraberlik içerisinde komşularına sahip çıkacak şekilde muamele etmek durumundadır” dedi.
Su tesisinin açılışından sonra Vali Hamza Erkal, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, köy muhtarı Ali Azap ve beraberindekiler Kocayayla Köyü Halk Eğitim Kurs Merkezi tarafından açılan sergiyi gezdi.