Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Vali Hamza Erkal ile birlikte Lapseki ilçesinde demokrasi nöbetine katıldı.
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, beraberinde Vali Hamza Erkal ile birlikte Lapseki ilçesinde demokrasi nöbetine katıldı. Pazar meydanından mehteran takımı önderliğinde iskele meydanına hareket eden yüzlerce vatandaş miting alanında toplandı. Grup Başkan Vekili Bülent Turan halka hitaben gerçekleştirdiği konuşma öncesinde Ak Parti vekili olarak değil, milletin vekili olarak meydanlarda olduğunu ifade etti. 15 Temmuz gecesi yaşananları milletin iradesine darbe olarak nitelendiren Turan, demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet diledi. Turan "15 Temmuzda milletimiz büyük fedakarlıklar sergiledi. 50 yaşındaki şerife bacı kullandığı kamyonla Taksim’e çıkarma yaptı. Çiftçilerimiz bir yıllık hasadını düşünmeden darbe uçakları havalanmasın diye tarlalarını ateşe verdi. Araçlarla bariyerler oluşturdular. Bir şeyi hesap edemediler. Merhum Menderesin idamında bir şey yapamadı bu millet. Hüzünle izledi ve ‘dur’ diyemedi. Bu sefer Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milyonlar sokaklara döküldü. Onların tankı varsa bu milletin de imanı var. İman gücüyle, darbecilere ‘dur’ dedi. Bu millet cuntacılara boyun eğmedi ve demokrasisine sahip çıktı. Eğer darbe olsaydı ben nerede olurdum, Vali bey nerede olurdu bunları bilmiyoruz" dedi.
200 Metrelik Dev Türk Bayrağı Açıldı
İlçe Emniyet Müdürlüğü gözetiminde, mehteran takımı önderliğinde sokaklarda yürüyen vatandaşlar 200 metre büyüklüğünde dev Türk bayrağı ile alanları doldurdu. 7’den 70’e tüm vatandaşlar dev bayrağı coşkuyla dalgalandırdı. Kaymakam Tahir Şahin, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ak Parti ilçe Başkanı Halil Özer, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, il genel meclis üyeleri, idari amirler ve yüzlerce vatandaş demokrasi nöbetine eşlik etti.