Çan Belediyesi’nin Yaklaşık 1 ay önce açılışını yaptığı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin ilk misafirleri Terzialan ilkokulu Eko-Tim öğrencileri oldu.
Tesisi baştan sona gezen Minik öğrenciler tesiste daha önce Kocabaş Çayına akan pis suların hangi işlemlerden geçtiğini ve Çaya bırakılmadan önce nasıl temiz hale geldiğini rehber eşliğinde gezip öğrendiler. Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu’yu da makamında ziyaret eden öğrenciler, Başkan Kuzu’dan da tesis hakkında bilgi aldılar. Başkan Kuzu, “Öğrencilere tesis hakkında gerekli bilgiyi verdik. Bu projeyi onların geleceği için gerçekleştirdiğimizi anlattık. Duyarlılıklarından dolayı Terzialan ilk okulu öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Terzialan İlkokulu Okul aile birliği Başkanı Fatih Kınalı, Terzialan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ufuk Tekin, Eko-Tim Koordinatör Öğretmeni Müşerref Boz, Eko-Okul Projesi Yürütme Kurulu Üyesi Emrullah Koşa, Okul Müdürü Murat Candemir ve öğrenciler tarafından Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu’ya Çevre temizliğine sağladığı katkılardan dolayı çiçek verildi. Okul Müdürü Murat Candemir’de Anasınıfı öğrencilerinin geri dönüşüm çalışması ile tamamen atık malzemelerden yaptıkları çiçek tabloyu Başkan Kuzu’ya verdi.