AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Sarraf ve Kuyumcular derneğini ziyaret etti. 1998’de kurulan Dernek, 18 yıl sonra ilk kez bir milletvekili ağırladı.
AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, İl Başkanı Yeşim Karadağ ve beraberindekiler esnaf ziyaretleri Kapsamında Çanakkale Sarraf ve Kuyumcular Derneğini Ziyaret ettiler. Turan ve Beraberindeki heyeti Dernek Başkanı Timur Ay karşıladı. Önce Çarşıdaki kuyumcuları tek tek dolaşan Turan dertlerini dinledi. Esnaf gezintisinin ardından derneğe geçen Turan, kurulduğundan bu yana derneği ziyaret eden ilk Milletvekili oldu. Daha önce belediye başkanlarının kendilerini ziyaret ettiklerini ancak ilk kez dernekte bir Milletvekilini ağırlama heyecanı yaşadıklarını söyleyen Dernek Başkanı Timur Ay "1998’den bu yana ilk defa bir milletvekilini ağırlıyoruz. Bu da bizim için gurur verici. Geçenlerde size Atom Karınca dediler, Beyaz Kartal dediler. Bizim için en önemlisi insanlarımız ve sizin bize olan bakış açınızdır diğerleri hep gelip geçicidir. Biz de sizin gibi bir vekile sahip olmaktan çok mutluyuz. Daha çok şeylere imza atacağınıza inanıyoruz. Çanakkale’nin de maktul kaderinde bir üçüncü Bakan olarak da ileriki dönemlerde sizi Çanakkale’de görmek istiyoruz. Bu bakanlığınız ile şehrin katma değerlerine daha da değer katacağınıza inanıyoruz" dedi.
“Derdimiz bu memlekete bir çivi çakmak”
Ziyarette bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, tek dertlerinin bu memlekete bir çivi çakmak olduğunu belirterek "Çanakkale bizim için bir nimet, bir emanet. Aynı şekilde burası için her ne kadar çalışıp üretsek de az diye düşünüyorum. Şehrimizdeki en küçük biriminden en büyüğüne kadar bizim için kıymetlidir. O yüzden burada ne yapacak isek taraflar ile konuşup değerlendiriyoruz. Çanakkale’nin marka kent olması akıbeti ile marka değerinin daha da artması için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Derdimiz bu memlekete bir çivi çakmak. Çünkü vekilliktir, kuyumculuktur, başkanlıktır bugün var yarın yok. Mesele hakkını vermek ve tatlı bir hatıra bırakmak. Biz vekil olmadan da buraya geldiğimizde, benzer bir muhabbet görüyorsak kıymeti budur diye düşünüyorum" dedi.
“Sıra ikinci hamlede”
15 Temmuzdan sonra ekonomik değerin yükselmesi için çalıştıklarını belirten Turan "15 Temmuzda ülkemize karşı büyük bir operasyon girişiminde bulunuldu. Bunu hangi ülkelerin yaptığını hepimiz biliyoruz artık. Fakat Milletin de çok büyük bir desteği ile bu meseleyi arkada bıraktık. Eğer biz ikinci hamlemizi, yani ekonomimizde gereğini yerine getiremezsek 15 Temmuzda bizi yok etmeye çalışan, ülkemizi işgal etmeye kalkışan insanların ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Şu an aşamaları geri bırakmış durumdayız. Olağan üstü bir kriz olmazsa Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki bu ülke 15 Temmuzda büyük bir iş başardı. Şimdi ikinci adımı atma zamanı. O yüzden Çanakkale’deki esnaflarımız ile bir araya gelmeye gayret gösteriyoruz" dedi.
“Bu bölge daha fazla termik kaldırmaz”
Bu güne kadar kurulan termik santrallere ‘eyvallah’ diyen Turan, bundan sonra yapılacak termiklerin Çanakkale’nin kaldırmayacağını belirterek "Çanakkale’nin her bölgesinde iddialı iş yapmaya çalışıyoruz. Örneğin; Ezine, Ayvacık, Bayramiç havzalarını içerisine alan bir Gıda Tarım OSB’si kuruyoruz. Onun ile ilgili çalışmalara başladık. Bu sene olmazsa seneye temeli atılacak diye düşünüyorum. Onun dışında Truva, Hamidiye tabyaları gibi muazzam tarih çalışmalarımız var. Onları ayağa kaldıracağız. Yine Lapseki-Çanakkale arasında boğaz köprüsü projesi var. Bir adım daha Çardak Bölgesinde büyük bir havza var orası geri kalmış bir yer. Orada da Türklerin Rumeli’ye geçme tarihi var. Orayı da ayağa kaldırılmasını istiyoruz. Onun bir adım ötesinde termik santrallerin olduğu bir alan var. Bizi zorlayan bir şey. Biz bir daha Çanakkale’de termik santrallerin olmamasını istiyoruz. Termik santralleri için yasal izinlerini alan var mı? Var. Açılış yapan var mı? Var. Bunlar hepsi baş tacı. Yani bu ülkeye enerji de lazım istihdam da lazım. Bunların hepsi kabul ama bölgemizin daha fazla termik kaldıramayacağını düşünüyorum ve bunun ile ilgili görüşmeleri yaptık artık termik bölgesi rahatlayacak" diye konuştu.