Umurbey Belediyesi Güreş Spor Kulübü, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Güreşçiler, 3. Geyikli Yağlı Pehlivan ve 283. Tarihi Çardak Yağlı Güreşleri’nde büyük başarılara imza attı.
30 Ağustos Salı günü düzenlenen 3. Geyikli Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Tozkoparan Boyda Halil İbrahim Atay 1’nci, Deste Küçük Boyda Özgün İnci 2’nci,Deste Büyük Boyda Cafer Hami Çarkacı 3’üncü,Büyükorta Boyda Ali Kazım Yavuz 3’üncü oldu.
Yine geçtiğimiz günlerde bu yıl 283’ncüsü düzenlenen Tarihi Çardak Yağlı Güreşleri’nde Teşvik Boyda Yaşar Güdücü 2’nci,Tozkoparan Boyda Halil-Hasan Atay kardeşler 3’üncü,Deste Orta Boyda Cafer Hami Çarkacı 1’nci,Deste Büyük Boyda Emrah Yağız 3’üncü oldu.
Yağlı güreş müsabakalarında başarı yakalayan sporcuları tebrik eden Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, " Kulübümüz güreşçileri bizleri ve Umurbey’imizi bu ufak şirin beldeyi tüm Türkiye’de başarı ile temsil etmekteler. Bizler göreve geldiğimiz andan itibaren bu ata sporuna önem vererek Umurbey Yağlı güreşlerini geleneksel hale getirmeyi başardık. Her yıl Kırkpınar’da boy göstermiş, er meydanına çıkmış onlarca güreşçi Umurbey’imizde de güreşmektedir. Kulübümüzde bu bağlamda hızla ilerlemektedir. Alt yapıya önem vererek Türk güreşine sporcular yetiştirmek istiyoruz. Hepsini tüm güreşlerde verdikleri mücadelelerden dolayı tebrik ediyorum. Her yıl üstüne bir şeyler katarak ilerlemek gurur verici” dedi.