Biga Belediyesi Bilgi Evleri Yaz Okulu öğrencileri, Çevre Okulu etkinlikleri kapsamında Temizlik İşleri Müdür Vekili Çevre Mühendisi Müge Yurdakul Çelik ve Bilgi Evleri öğretmenleri gözetiminde Biga Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’ni ziyaret ettiler.
Atıksu Arıtma Tesisi’ni gezen minikler, atıksuyun tesiste hangi aşamalardan geçtiğini bilgi alarak yerinde görme fırsatı buldular. Öğrencilere, çevresel değerlerimizin korunması, ekolojik dengenin tahribi ve yok olmasının önlenmesini, insan ve diğer canlıların gelişmesini, doğal yapılarına uygun bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerinin sağlanmasını, kirlilik yüklerinin azaltılması için atıksuların arıtılarak alıcı ortamların kirletilmesinin önlenmesi gerektiği detaylı bir şekilde anlatıldı.
Ziyaret sonunda Temizlik İşleri Müdür Vekili Çevre Mühendisi Müge Yurdakul yaptığı açıklamada " Gelecek nesillere temiz bir toplum, yaşanabilir bir çevre bırakmak istiyoruz. Biga Belediyesi olarak teknik geziye öncülük eden öğretmenlerimize, minik misafirlerimize çevreye karşı olan duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.