ADANA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Adana'da vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için Adana'da demokrasi nöbetinin gerçekleştiği Uğur Mumcu meydanında stant kuruldu.

Ücretsiz dağıtılan kitaba vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

- "Oğlum bu kitabı okuyarak büyüyecek"

Kitabı alan vatandaşlardan Melek Yıldırım, darbe girişimini duyar duymaz ülke için ölümü göze alarak kendisini dışarıya attığını belirtti.

Yıldırım, "Vatanımız bayrağımız için canımız feda. Ülke, namus, din, Kur'an demek. Darbenin böyle bir kitapla hatırlanması çok güzel. Bu kitap yıllarca saklanarak gelecek nesillere aktarılabilecek. Bu kitabı evimde saklayarak bu olayın unutulmamasını sağlayacağım." dedi.

Esef Atamer de kitabın hazırlanmasına emeği geçenlere teşekkür etti.

FETÖ'nün ülkeyi yıkmak için elinden geleni yaptığını, oğlunun geleceğiyle oynadığını ifade eden Atamer, "Anadolu Ajansına teşekkür ederim. Bu kitabı oğlum için saklayacağım. Oğlum bu kitabı okuyarak büyüyecek. Bunu sağladığınız için teşekkür ediyorum." dedi.

Kutlu Özkan ise bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını istedi. Bu ülkeyi FETÖ'ye bırakmaya hiç niyetleri olmadığını ifade eden Özkan, "Bunu, bu kitap sayesinde bütün dünya gördü. Hazırlayanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Ayşe Köşker de Allah'tan ülke için birlik ve güzellik vermesini diledi.

Gurbetçi olduğunu, tatilini geçirmek için geldiği ülkesinde darbe girişimi yaşandığını ifade eden Köşker, "Darbe girişimini duyduktan sonra hiç uyuyamadım. Bu olay olduktan sonra sürekli meydanlardayım. 14 gündür demokrasi nöbeti tutuyorum. 46 yıldır Almanya'da yaşıyorum. Almanya bunu görsün." diye konuştu.

Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, tüm dünyadan siyasetçilerin darbe girişimine yönelik tepkileri ile Türkiye'ye destek açıklamaları, darbeye direnirken şehit düşenler ve yaralananlar, darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar, 20 Temmuz itibarıyla ortaya çıkan rakamlar, AA'nın fotoğraf ve infografikleriyle tarihi bir belge niteliği taşıyan kitapta yer alıyor.