Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, derneklerin birlik ve beraberliği perçinlemesi yönünden önemli işlevlerinin olduğunu belirterek doğru amaçlarla kurulan dernekleri desteklediklerini ifade etti.
Çankırı Yozgatlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil Hatipoğlu, yönetimi ile birlikte Belediye Başkanı İrfan Dinç’i makamında ziyaret etti.
Çankırı genelinde bin 50 Yozgatlının yaşadığını belirten Dernek Başkanı Hatipoğlu, dernek kurma amaçlarının Çankırı’da yaşayan Yozgatlılar olarak şehre artı katmak olduğunu belirtti.
’Birlikte hayır vardır’ düşüncesi ile dernek kurduklarını söyleyen Hatipoğlu, “Derneğimizde üyelerimiz ile birlikte her akşam toplanıp sorunlar, istek ve öneriler ile ilgili istişarede bulunuyoruz. Kapımız herkese açık. Şahsım ve derneğim adına Başkanımıza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da yaşayan vatandaşların birlik ve dayanışma duygularını örgütlü bir şekilde yaşamalarını desteklediklerini vurgulayarak, "Yapı içerisinde sorunların ortaya koyulması ve algılanması daha çabuk bir süreçte oluyor. Sorunların çözümüne yönelik ortak akıl oluşturmak ve aynı çatı altında ortak çözüm getirmek, o yapı içerindeki insanları da güçlü hissettiriyor. Böyle bir çatı, o çatı altında bulunanlar için büyük nimettir. Dernekler, birlik ve beraberliği perçinler. şeklinde konuştu.
Ziyaret sonunda Başkan Dinç’e Yozgat siluetinin kabartmalı olarak işlendiği bakır tabak hediye edildi.