Ramazan Bayramına sayılı günler kala Çankırı Belediyesi, bayram hazırlıklarını tamamlıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehir mezarlığını yabani otlardan arındırıp temizlerken Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de cadde ve sokakları temizleyerek genel temizlik çalışmalarına devam ediyor. Arefe gününden itibaren tüm şehir ve camiler gül kokacak. Vektör ile mücadelede Bayram öncesi köşe bucak ilaçlama yapan ekiplerin mesaisi bayramda da devam edecek.
Şehitlik ve mezarlık alanlarına takılan hatimmatik cihazı, arefe gününde ve Ramazan Bayramı süresince hatim dualarının yanı sıra kabir dualarını da okuyacak. Atatürk Bulvarı’nda başlatılan peyzaj çalışmaları da bayrama tamamlanacak. Ramazan Bayramı’nda Çankırı’da bulunan vatandaşları ateş dikeni, sedum, gül, mevsimlik çiçek begonya ile süslenmiş bir Bulvar karşılayacak.
OTOBÜSLER İLK İKİ GÜN ÜCRETSİZ
Çankırı Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nın ilk iki günü şehir içi toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanacak.
Çankırı Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünce uygulamaya alınan karar doğrultusunda; vatandaşların bayramda eş ve dost ziyaretlerini rahat bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak için her yıl yapılan uygulama, bu Ramazan Bayramı’nda da değişmedi. Alınan karar doğrultusunda; Çankırı’da yaşayan vatandaşlar, şehir içi toplu taşıma araçlarına bayramın ilk iki günü ( Salı ve Çarşamba) ücretsiz olarak binebilecek.
MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM
Çankırı Belediyesi, arefe günü belediye önünden şehir mezarlığına ücretsiz otobüs seferleri düzenleyerek halkın mezarlığa rahatça ulaşımını da sağlayacak. Geçmiş yıllarda başlattıkları uygulamayı bu yıl da devam ettireceklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç “Hemşehrilerimizin bayramda yakınlarıyla rahatça görüşmesini ve bayramlaşmalarını sağlamak amacıyla bayramın 1. ve 2. gününde şehir içi otobüsleri ücretsiz olacak. Arefe günü saat 10.00 ile 18.00 arası belediye meydanı Ziraat Bankası önünden kaldırılacak otobüs ile halkımızın şehir mezarlığına rahatça ulaşımını sağlayacağız. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyor ve sevdikleri ile birlikte güzel bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum. ” dedi.