Engellileri hayatın her alanına dâhil eden önemli proje ve çalışmaların gerçekleştirildiği Çankırı’da, yeni bir proje daha hayata geçirildi. Çankırı Belediyesi, okul eğitimi almamış 23 yaş üstü engelli gençler için ahşap boyama kursu açtı.
Çankırı Belediyesi, okul eğitimi sürecine dâhil olamamış engellilerin hayallerini gerçeğe dönüştüren bir etkinliğe imza attı. Belediye Engelli Koordinasyon Merkezinde verilen ahşap boyama kursu ile engelliler hem yeteneklerini geliştirecek hem eğlenecek hem de bir meslek öğrenecek. Kurs sonunda ortaya çıkan renkli ahşap oyuncaklar, sergilenerek halka buluşacak.
İki eğitmen ve belediye yetkilileri gözetiminde ilk derslerine katılan engelliler, ellerinde fırçalar ve boyaları ile hayallerindeki tasarımları ve renkleri ahşap oyuncaklarla birleştirdi. Ahşaplar, engellilerin elinde rengârenk oyuncaklara dönüştü.
Engelli vatandaşları hayatın içerisinde hak ettikleri noktaya taşıyabilmek için Çankırı’yı engelsiz bir kent haline getirmek amacı ile çaba sarf ettiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, “ Engelli vatandaşlarımız için yaptığımız çalışmalarımızda onların yaşam standartlarını yükseltmek önceliğimizdir. Bu kursumuzla da engellilerin birçok işi tıpkı bizim gibi yapabileceğini göstermek istedik. Üretmek, engelli ya da engelsiz hepimize biçilmiş bir kaftan. Kursumuza katılan bu özel kardeşlerimizin Engelliler Koordinasyon Merkezimizde kendilerini evlerinde gibi rahat hissetmelerini istiyoruz.” dedi.
Dinç, verdikleri motivasyon ile engellilerin kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamayı istediklerini de kaydetti.