Çankırı Belediyesi, kış aylarında yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirerek vatandaşların sorunsuz bir kış dönemi geçirebilmeleri için gerekli tedbirleri aldı. Hava şartları kötüleşmeden planlama yapan Belediye, kış hazırlıklarını tamamladı.
Çankırı Belediyesi, kentin dört bir yanında hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, yol, cadde, sokak ve kaldırımlardaki bakım, onarım ve asfalt çalışmaları ile birçok mahallede eş zamanlı çalışmalar gerçekleştiriyor. Vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştıran ve yaşadıkları alanları güzelleştiren Belediye, olumsuz hava şartlarına karşın tüm araç, iş makinesi ve ekipmanların kontrollerini yaptı. Kış sezonu için yapılan erken önlem çalışmalarında oluşturulan ekipler, vardiyalı olarak 24 saat kesintisiz hizmet verecek.
Kar ve buzlanmaya karşı zamanında müdahale etmek, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve ulaşımın aksamaması için gerekli önlemler de alındı. Çankırı Belediyesi, yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı 150 ton yola uygun tuz stokladı.
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, alınan erken önlem tedbirleri ile vatandaşların rahat bir kış dönemi geçireceğini belirtti.
Başkan Dinç, yoğun kar yağışları sonrasında vatandaşların evlerinin ve işyerlerinin önünü temizleme noktasında ekiplere yardımcı olmalarını istedi.