19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Çankırı’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Güneş İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Çankırı Gençlik Merkezi’ndeki işaret dili kursiyerleri, İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, törende yaptığı konuşmada, vatanın işgal edilerek milletin bağımsızlığına kastedildiği bir dönemde Atatürk tarafından yeniden başlatılan bağımsızlık mücadelesinin yıl dönümünü bir kez daha kutlamanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.
SİZLER GÜÇLÜ BİR ÜLKENİN VATANDAŞLARISINIZ
"Şunu hiçbir zaman unutmayın, korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikememiştir" diyen Yıldız, "Gençler, sizler çok büyük bir medeniyetin, köklü bir kültürün ve kadim bir tarihin mensuplarısınız. Çanakkale’de 19 Mayıs’ta destan yazan bir milletin evlatlarısınız. Sizler büyük bir devletin güçlü bir ülkenin Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarısınız." diye konuştu.
Spor gösterileri ve şiirlerle devam eden törende Halk Sağlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Toplumda fiziksel aktivitelerin artırılması" projesi kapsamında başarılı olan öğrencilere bisiklet dağıtıldı.
Çankırı’daki tarımsal çalışmaları yerinde izlemek için gelen Sudanlı bazı mühendisler de törenleri izledi.
Programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ile kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.