Çankırı Belediyesi, tüp gaz satan işletmeleri denetledi.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden görevlendirilen mühendis eşliğinde gerçekleştirilen denetimlerde, ruhsat faaliyet konusu dışında tüp gaz satması yasak olması açısından 40 işletme kontrolden geçti. Zabıta ekiplerinin iki gün boyunca gerçekleştirdiği denetimlerde tüp gaz satış ruhsatı olmayan 9 işletmeye işlem yapıldı.
Belediye Zabıta ekiplerinin belirli aralıklarla gerçekleştirdiği denetimler devam ediyor. Fırınlar, kahvehaneler, kaldırımlar derken şimdi de olası tüp patlamalarının önüne geçmek için ruhsatlı işyerleri ile ruhsat faaliyet konusu dışında satış yapan işletmeler denetlendi. Denetimden geçemeyen 9 işletme hakkında zabıt tutularak Encümen kararına sevk edildi.
Şehrin ve vatandaşların güvenliği noktasında her türlü önlemi almak zorunda olduklarının altını çizen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, ruhsat faaliyet konusu dışında tüp satmanın yasak olduğuna dikkat çekerek işletme sahiplerini uyardı.
Başkan Dinç, tüp gaz kullanan vatandaşların da satış izni olmayan işyerlerinden alım yapmamaları konusunda duyarlı davranmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.