Çankırı Seydi Köyü Hacı Muradı Veli Türbesi, Çankırılı hanımların ziyaret akınına uğradı.
Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte hanımlar mübarek üç ayların coşkusunu Hacı Muradı Veli Hazretlerinin huzurunda yaşadılar.
Kadınların yoğun katılımları ile gerçekleştirilen etkinliğe, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in eşi Zeynep Perihan Dinç ile Abdülhalik Renda Mahallesi Hanımlar Lokali, Gülbahar Hatun Hanımlar Lokali, Kırkevler Mahallesi Hanımlar Lokali, Aksu Mahallesi Hanımlar Lokali, Buğday Pazarı Mahallesi Hanımlar Lokali, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, Çavuşoğlu Kız Kur’an Kursu, Bahçelievler Kız Kur’an Kursu’ndan hanımlar ve belediye personelleri yer aldı.
Hacı Muradı Veli Hazretlerinin anıldığı programda Hacı Bayramı Veli Camii emekli imamı Nurallah Çöken tarafından Kur’an tilaveti yapıldı. Çöken, daha sonra Peygamber Efendimizin hayatından anlattığı hikayelerle hanımlara manevi bir yolculuk yaşattı. Günün anlam ve önemine binaen yapılan dualarla, eller semaya kalktı.
Regaip Kandili ertesinde üç ayları coşkuyla karşılayan kadınlar, okumuş oldukları on beş adet Hatmi Şerifi de Hacı Muradı Veli Hazretlerinin mübarek ruhlarına hediye ettiler. Hacı Muradı Veli Türbesini ziyaret eden hanımlar, manevi havayı da tenefüs ettiler.