Çankırı İl Müftüsü Aslan Türk, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Belediye Başkan’ı İrfan Dinç’i makamında ziyaret etti.
Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Müftüsü Aslan Türk’ü, Müftü Yardımcısı Uğur Demirel’i, Diyanet-Sen Başkanı Osman Doğan’ı ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla her yıl ziyaret gerçekleştirdiklerini ve konuyla ilgili olarak farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren İl Müftüsü Aslan Türk, belediye yönetiminin her zaman yanlarında yer aldıklarını belirtti. Kutlu Doğumun İslam Alemi için önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Türk, Peygamberimizin bütün insanlık için örnek teşkil eden bir hayatının olduğunu ve insanların bu hayattan ders alması gerektiğinin altını çizdi. Türk, bütün insanların kardeş olduklarını ifade ederek, kardeşler arasında bozgunculuk yapmak isteyenlerin ve kirli oyunlar peşinde olanların asla amaçlarına ulaşamayacaklarını sözlerine ekledi.
Kutlu Doğum gibi önemli bir gün nedeniyle kendilerine yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını söyleyen Belediye Başkanı İrfan Dinç, Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberimizin böylesine anlamlı ziyaret ve etkinliklerle anılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Peygamberimizin hayatının doğru anlamlandırılması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması için büyüklere önemli görevler düştüğünü hatırlatan Dinç, Kutlu Doğum Haftasından vatandaşların en iyi şekilde yararlanması temennisinde bulundu.
İl Müftüsü Aslan Türk, Başkan Dinç’e, Peygamberimizin hayatını anlatan kitaplar ve Kur’an-ı Kerim Meali ile birlikte çiçek takdim ederken, Başkan Dinç’i düzenleyecekleri Kutlu Doğum Programına da davet etti.